De interesŞtiri

200 de locuri disponibile în Programul Oficial de Internship al Guvernului României

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

200 de locuri sunt disponibile în Programul Oficial de Internship al Guvernului României pentru anul 2018. Ediţia din acest an se va desfăşura sub egida Centenarului Marii Uniri de la 1918 şi se va derula în perioada 16 iulie – 14 septembrie, conform informaţiilor transmise de Guvernului României.

Studenţii şi tinerii absolvenţi pot aplica pentru locurile disponibile în Guvern, ministere, instituţii şi autorităţi publice. Programul este destinat tinerilor români cu vârsta maximă de 25 de ani la începerea stagiului de practică, studenţi sau absolvenţi ai unei universităţi din România ori din afara ţării.

Înscrierile se fac online, până în 14 mai 2018, iar formularul de înscriere este disponibil la internship.gov.ro/register.

Programul Oficial de Internship al Guvernului va oferi tinerilor posibilitatea să se acomodeze cu modul de lucru în administraţia publică centrală şi să fie implicaţi în proiecte care să le permită punerea în practică a cunoştinţelor dobândite în cursul anilor de studiu. De asemenea, stagiarii vor participa la discuţii şi întâlniri de lucru cu miniştri, secretari de stat, specialişti în diferite domenii de competenţă, precum şi la training-uri şi workshop-uri tematice.

Pe perioada stagiului de practică, internii vor beneficia de o bursă lunară de 1.000 de lei, iar la finalul perioadei de internship vor primi un certificat din partea Guvernului României şi, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea tutorilor.

Programul Oficial de Internship al Guvernului României a debutat în anul 2013, cu 25 de tineri care au făcut stagii de practică în structurile din Palatul Victoria. În 2014, Programul a fost extins la nivelul ministerelor şi departamentelor conduse de miniştri şi miniştri-delegaţi, cu participarea a peste 150 de tineri, precizează Guvernul.

În anul 2015, au fost 300 de interni în instituţiile publice aflate în subordinea ministerelor, în 2016 au fost 200 de stagiari în Guvern, ministere, instituţii publice, iar anul trecut, 100 de tineri au urmat acest program. Astfel, de la debut, 782 de tineri au absolvit cu succes şi fac parte din reţeaua de alumni a Programului.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x