Lifestyle

Film – Vânătorul de spirite; The wanderers – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Transilvania, leagănul civilizaţiei vampireşti; un loc care exercită o atracţie irezistibilă pentru iubitorii de mister. Poveştile cu vampiri au dus la creşterea popularităţii acestui ţinut plin de promisiuni pentru doritorii de senzaţii tari. Minţile pline de imaginaţie a iubitorilor de horror pot să născocească absolut orice poveste despre acest loc special. Atâta timp cât locaţia este ofertantă, creatorii de film reuşesc să aducă la lumină istorii care mai de care mai palpitante şi incredibile.

Un film de acest gen, care porneşte de la premisa locaţiei ca element central, rulează în prezent pe marile ecrane. În rolurile principale îi regăsim pe Armand Assante, Lior Ashkenazi, Răzvan Vasilescu, Oana Marcu, Raluca Aprodu, Junghwa Bae, Ho Jae Sun. Regia filmului este semnată de Dragoş Buliga.


sursa video: youtube

Vânătorul de spirite (The wanderers) este un film fantastic, o dramă cu accente de thriller, mister şi horror. Ceea ce iese în evidenţă de la bun început, ca aspect pozitiv, este imaginea. Locaţiile alese pentru a fi trase pe peliculă şi cadrele filmate sunt de cea mai bună calitate. Atmosfera necesară poveştii este foarte bine surprinsă de câteva ori, prin imortalizarea unor peisaje tipice pentru Transilvania lui Bram Stoker.

Acţiunea nu este foarte intensă. De multe ori, scene promiţătoare se întrerup mult prea repede, fără a da răgaz spectatorilor să intre în lumea ilustrată, să simtă ceva. Fazele de intensitate maximă nu sunt construite suficient şi nu aduc o stare de tensiune potrivită.

În ceea ce priveşte coloana sonoră, aceasta are momentele ei bune. Muzica şi efectele sonore care însoţesc filmul uneori sunt potrivite şi interesante. De prea multe ori însă, scenele sunt lăsate fără niciun fel de muzică pe fundal, lăsând impresia de teatralitate. De remarcat este introducerea într-o lume cu iz medieval, prin muzica derulată pe fundal, la începutul filmului şi în alte câteva împrejurări.

Armand Assante face un regal actoricesc în Vânătorul de spirite. Jocul lui este impecabil. Prin simpla lui prezenţă puţin exotică, aduce un plus de calitate scenelor în care apare. Felul în care îşi duce la îndeplinire rolul este unul exemplar. Alături de el, Răzvan Vasilescu aduce un plus de strălucire filmului. Oana Marcu reuşeşte să aducă la viaţă acea imagine tipică a personajului de film horror. Fără nicio îndoială, jocul actorilor este bun.

Chiar dacă materialul uman a fost la înălţime, nu acelaşi lucru se poate spune despre materialul cu care aceştia au trebuit să lucreze. Povestea este fără cap şi coadă. Prea multe momente cu potenţial sunt întrerupte fără a le exploata la maxim. Povestea are multe lacune şi nu se poate înţelege în totalitate. Motivul adevărat pentru care anumite evenimente au loc sau ar trebui să se petreacă sunt trecute în plan secund şi niciodată explorate, pentru a aduce publicului o poveste care să intereseze şi eventual să şi emoţioneze.

Vânătorul de spirite (The wanderers) merită văzut când o apară pe micile ecrane, pentru a remarca inenţia şi potenţialul acestui tip de film în cinematografia românească.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x