Evenimente

Clujenii se pot înscrie la Neymar Jr’s Five. Două echipe din Cluj-Napoca se vor califica în finala naţională.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În 2017, peste 100.000 de jucători din 53 de ţări au jucat în etapa de calificare Neymar Jr’s Five. Anul acesta, 60 de ţări de pe 6 continente vor striga prezent în catalogul de înscrieri pentru o nouă ediţie. Turneul este deschis echipelor formate din cinci, şase sau şapte jucători, inclusiv rezerve, fete sau băieţi, cu vârsta între 16 şi 25 de ani, însă doi dintre membrii echipei pot depăşi vârsta de 25 de ani. Zeci de mii de jucători vor intra în competiţie sperând că vor trece mai departe de calificările regionale, până în finala naţională, respectiv în Finala Mondială de la Instituto Projeto Neymar Jr din Praia Grande, Brazilia, care va avea loc la finalul lunii iulie.

Echipa Tao United, care a reprezentat România în Brazilia în 2017 a câştigat şi a devenit campioană mondială. Anul acesta, echipa care ne va reprezenta ţara, va merge să apere titlul.

„E un model nou, un joc în viteză, dinamic, suntem campioni mondiali şi chiar suntem buni la acest sport. Sunt tineri talentaţi, care găsesc motivaţia, abia aştept să văd şi ediţia de anul acesta. Succes, cea mai bună echipă să ne reprezinte în Brazilia!”, a declarant Ciprian Marica, pentru a doua oară ambasador Neymar Jr’s Five în România.

Clujenii care doresc să participe la etapa de calificare din 12 şi 13 mai din Parcul Sportiv Universitar se pot înscrie pe www.neymarjrsfive.com până la data de 11 mai.

„Mă bucur că de la ediţie la ediţie am reuşit să creştem numărul de jucători şi echipe înscrise în competiţie. Ştiu că a devenit un turneu mare la nivel mondial, dar încă mai este loc de creştere. În plus, să ne gândim că avem şi mai multe echipe în finala mondială decât cele 32 care se regăsesc în Cupa Mondială,” a spus Neymar Jr.

Anul acesta, etapele de calificare Neymar Jr’s Five au început în Bucureşti, pe 14 aprilie şi au continuat în Craiova (21 aprilie), Timişoara (28 aprilie) şi Târgu Mureş (5 mai). Campionatul merge de la Cluj-Napoca la Iaşi (19 mai) şi Constanţa (2 iunie), şi va continua să descopere talentul fotbalistic şi la Chişinău. Finala naţională va avea loc în luna iunie la Bucureşti, când vom afla şi cine va reprezenta România în finala mondială.

Neymar Jr’s Five este un turneu de fotbal semnat de atacantul brazilian – un adevărat fenomen global. Pe şase continente şi în peste 60 de ţări, echipele de câte cinci jucători se luptă în meciuri de zece minute. De fiecare dată când o echipă înscrie un gol, opoziţia pierde un jucător. Astfel, jocul devine rapid, tehnic, strategic şi unic în lumea fotbalului. Peste 100.000 de jucători din 53 de ţări s-au înscris să participe la cea de a doua ediţie a turneului, iar anul 2018 promite să fie şi mai mare. Echipele intră în joc cu speranţa că vor ajunge în finala naţională şi în cea mondială, de la Instituto Projeto Neymar Jr, în Praia Grande, Brazilia.

Locaţia în care se desfăşoară finala mondială, Instituto Projeto Neymar Jr, este un spaţiu privat, aparţinând unei asociaţii non-profit care se dedică cauzelor sociale, fondate de Neymar Jr. şi familia sa. Spaţiul este situat în Jardim Glória, Praia Grande, unde Neymar Jr şi-a petrecut copilăria. Institutul se întinde pe o suprafaţă de 8.400 m2 şi oferă cursuri educative, activităţi sportive, dar şi o masa caldă pentru 2.470 copii defavorizaţi cu vârsta cuprinsă între 7 şi 14 ani, precum şi familiilor acestora.

Puteţi urmări turneul Neymar Jr’s Five pe neymarjrsfive.com, facebook.com/neymarjrsfive şi #neymarjrsfive.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x