Grupul Ballet Flamenco Español, pentru prima dată la Sala Palatului

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Pe 15 mai, începând cu ora 20:00, Sala Palatului din Bucureşti va fi gazda unui eveniment marca Ballet Flamenco Español.

Un număr de 11 dansatori profesionişti, acompaniaţi de 5 muzicieni, vor cuceri audienţa cu un show coregrafic unic, la baza căruia se regăsesc cele mai complexe elemente ale stilului flamenco tradiţional îmbinate cu cele moderne. Compania de balet formată din solişti ai celor mai bune trupe de flamenco din lume, condusă de celebrul coregraf Tito Osuna, a fost înfiinţată cu scopul de a arăta lumii întregi ce înseamnă atât dansul spaniol clasic, cât şi cel flamenco, stiluri care sunt deseori confundate.


sursa video: youtube

Spectacolul care va fi prezentat peste numai câteva zile la Sala Palatului din Bucureşti va fi structurat în trei părţi, fiecare având rolul de a prezenta o altă latură a dansului spaniol.
● Prima parte – Bolero de Ravel reprezintă o fuziune între dansul clasic spaniol şi flamenco. Un stil studiat în detaliu, în care predomină forţa, schimbările de ritm şi jocul de lumini.
● În cea de-a doua parte – Zapateado de Mozart, interpretată de doi dintre membrii solişti, va fi redată bogăţia accentelor muzicale, contratimpii şi sincopele specifice unei atmosfere de reverie.
● Ultima parte a spectacolului, se intitulează Flamenco in Live. Coregrafia este inspirată de uniunea unor elemente absolut necesare în flamenco, natura estetică şi expresivitatea. Acestea au puterea de a transmite esenţa pură a dansului flamenco. În această parte a spectacolului vor fi prezentate momente în care predomină vivacitatea şi ritmul alert, precum şi îmbinarea armonioasă a elementelor tradiţionale cu cele moderne, într-o poveste plină de pasiune, veselie şi emoţie. Acesta este momentul în care flamenco apare exact aşa cum este: o poezie a graţiei şi virtuozităţii mişcării picioarelor, un dans al fericirii şi bucuriei.

Tito Osuna face parte dintr-o familie dedicată artei. Încă din copilărie a studiat pianul, harpa şi baletul clasic. De asemenea, a studiat design de lumini şi a colaborat cu numeroase companii de balet precum Baletul Maya Plisetskaya, Baletul Julio Bocca, Baletul din Munich, Baletul din Sofia, Baletul Naţional din Cuba şi nu numai. A călătorit prin toată lumea şi făcut parte din proiecte care au adus mii de spectatori în cele mai mari săli de spectacol ale lumii.

Biletele pentru spectacolul Ballet Flamenco Español sunt disponibile atât online pe www.ticketnet.ro, www.eventim.ro, www.iabilet.ro, www.bilet.ro, www.starticket.ro, www.blt.ro, cât şi la punctele de vânzare ale agenţiilor şi la casa de bilete a Sălii Palatului.

Biletele pot fi achiziţionate la preţuri variabile în funcţie de categoria de loc, după cum urmează:
● VIP – 195 lei/bilet;
● Cat. I – 150 lei/bilet;
● Cat. II – 130 lei/bilet;
● Cat. III – 80 lei/bilet;
● Cat. IV – 50 lei/bilet.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x