De interes

Campanie pentru formarea primului registru de câini şi pisici donatori de sânge

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

O campanie menită să formeze primul registru de câini şi pisici donatori de sânge, sub titulatura „Donate – Fii erou împreună cu animalul tău!”, va avea loc sâmbătă şi duminică la USAMV Cluj-Napoca.

Studenţii Facultăţii de Medicină Veterinară din cadrul USAMV Cluj-Napoca organizează în premieră acest eveniment, la care vor participa şi parteneri din partea adăposturilor de animale şi companii specializate pe creşterea animalelor de companie, care vor oferi sfaturi proprietarilor de câini şi pisici.

Scopul principal al campaniei pentru crearea primului registru de câini şi pisici donatori de sânge este realizarea unei baze de date care să conţină grupa de sânge a animalelor, informaţii despre acestea, dar şi date de contact ale proprietarilor lor, care ar urma să fie contactaţi în vederea donării de sânge în caz de urgenţe.

De asemenea, pe durata celor două zile se va putea recolta sânge de la aproximativ 10 animale, însă proprietarii trebuie să ştie că acestea ar urma să fie sedate.

„La Serviciul de Urgenţă din clinica Facultăţii de Medicină Veterinară este tot timpul nevoie de sânge şi plasmă, de aceea considerăm că şi înfiinţarea acestui registru al donatorilor este o necesitate. Când avem nevoie, nu ştim la cine putem apela, dar sperăm să reuşim în viitor prin acest demers. Sigur că ne dorim să avem cât mai mulţi posibili donatori înscrişi în baza noastră de date, pentru că nu doar noi, ci şi ei ar ajuta astfel animalele aflate în suferinţă. Evenimentul este organizat de studenţii noştri, membri IVSA- International Veterinary Students Asociation, şi va fi coordonat de profesorii şi specialiştii din cadrul facultăţii noastre. E important pentru iubitorii de câini şi pisici să ţină cont de faptul că unul din criteriile importante pentru donare este greutatea, de minimum 25 de kilograme la căţei şi 4 kilograme la pisici. Vom putea recolta sânge în timpul evenimentului de la aproximativ 10 animale şi nu insistăm acum în această direcţie, pentru că sângele lor nu poate fi depozitat decât o lună. Este foarte important însă să ne cunoaştem şi să avem înscrieri de la cât mai mulţi proprietari de animale”, a explicat Ana Hîruţa, studentă în anul III la Facultatea de Medicină Veterinară, preşedinte IVSA.

Evenimentul va avea loc sâmbătă şi duminică, între orele 10:00 – 16:00, în faţa Facultăţii de Medicină Veterinară (intrări de pe Calea Mănăştur 3 – 5 sau pe la poarta nr. 2, str. Govora).

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x