Cai campioni la paradă, şerpi, tarantule, albine, aranjamente florale şi iaurturi din gama proprie, la Zilele Clujului din partea USAMV Cluj-Napoca

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Evenimentul Zilele Clujului 2018, ajuns la cea de-a VIII-a ediţie, va avea loc în perioada 17 – 20 mai. USAMV Cluj-Napoca şi-a anunţat participarea la aceste zile de sărbătoare cu activităţi inedite şi cai campioni la paradă, şerpi, tarantule, albine, aranjamente florale şi iaurturi din gama proprie, pentru a celebra alături de întreg oraşul.

Astfel, printr-un parteneriat al Facultăţii de Zootehnie cu CS Universitatea Cluj, patru cai campioni la sărituri de obstacole, cu vârste între 10 – 15 ani, din rasele Cal de sport românesc, Selle Francais sau Lipiţan, vor participa la marea paradă din 19 mai. Caii vor fi echipaţi oficial şi vor conduşi de călăreţii lor de la concursurile naţionale şi internaţionale: coordonator Tudor Ciplea – antrenor, arbitru şi masterand al Facultăţii de Zootehnie. Echipajul va putea fi admirat de clujeni chiar în închiderea paradei.

De asemenea, în Parcul Central, George Enacrachi, student în anul IV la Facultatea de Medicină Veterinară, va prezenta publicului o parte din colecţia sa de reptile – şarpe boa, piton, tarantule sau scorpioni – şi va oferi informaţii despre creşterea acestora şi pasiunea pe care o are încă de la 13 ani. Doritorii vor putea să se fotografieze cu aceste animale exotice sub supravegherea lui George.

Tot acolo, în spaţiul repartizat USAMV Cluj-Napoca, va exista o prezentare de viermi de mătase şi gogoşi, dar şi o altă expoziţie interesantă de albine într-un stup de observaţie – „Insecte utile în biomonitorizarea mediului. Apicultură urbană”.

Programul în care veţi putea admira animalele exotice şi stupul de observaţie este următorul:

19 mai – Insecte utile în biomonitorizarea mediului. Apicultură urbană – stup de observaţie. Prezentare viermi de mătase şi gogoşi (orele 10:00 – 14:00); Expoziţie exotică în terarii: şarpe boa, piton, tarantule, scorpioni (11:00 – 15:00);

20 mai – Insecte utile în biomonitorizarea mediului. Apicultură urbană – stup de observaţie. Prezentare viermi de mătase şi gogoşi (10:00 – 12:00); Expoziţie exotică în terarii: şarpe boa, piton, tarantule, scorpioni (11:00 – 15:00).

La Zilele Clujului, USAMV Cluj-Napoca va fi prezentă şi pe strada Kogălniceanu, în zona meşterilor populari, unde va vinde noul produs sub brandul „Gourmeticus Academicum” – iaurtul din lapte de vacă. Veţi recunoaşte uşor standul universităţii, pentru că specialiştii de la Facultatea de Horticultură vor împodobi unul din copacii existenţi pe stradă cu ghivece cu flori.

Zilele Clujului 2018 însumează peste 100 de evenimente, în peste 30 de locuri din oraş, în perioada 17 – 20 mai. A VIII-a ediţie a sărbătorii oraşului este dedicată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x