De interesEvenimente

Neymar Jr’s Five Cluj: Încă două echipe s-au calificat în Finala Naţională – Pisicile Sălbatice şi Boca Juniors

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Pisicile Sălbatice şi Boca Juniors vor avea misiunea de a-şi reprezenta regiunea, pe 9 iunie, la turneul final din Capitală, a evenimentului fotbalistic Neymar Jr’s Five. Parcul Sportiv Universitar Prof. Dr. Iuliu Haţieganu a fost cel mai vizitat loc de către tinerii din Cluj în acest weekend, iar mirajul calificării în Finala Naţională din Bucureşti şi şansa de a merge în Brazilia, la Finala Mondială Neymar Jr’s Five, i-au făcut pe sute de fotbalişti să nu stea prea mult pe gânduri şi să se înscrie în competiţie.

Formatul Neymar Jr’s Five li se potriveşte jucătorilor tehnici, rapizi, cu dribling bun şi viziune, iar competiţia de la Cluj a venit ca o confirmare exactă. Finalul celor două zile de concurs le-a aparţinut unor echipe foarte tinere, Pisicile Sălbatice şi Boca Juniors, care au excelat exact la cele mai importante capitole dintr-o luptă în care alţii s-au bazat pe interpretarea cât mai bună a regulilor şi găsirea unor avantaje de moment, în speranţa că aceasta e cheia spre succesul mult aşteptat. Dar experienţa căpătată în ani de juniorat, talentul şlefuit la echipele de club din localitate şi „pedigree-ul” de fotbalist s-au dovedit mult mai importante şi au adus cu ele o mare satisfacţie pentru 12 tineri care vor merge la Bucureşti având în spate încrederea şi entuziasmul date de eticheta de cei mai buni ardeleni în jocul cinci la cinci cu reguli speciale.

În prima zi în care clujenii s-au luat la întrecere sub razele soarelui, cinci tineri între 16 şi 18 ani au trecut neobservaţi prin mulţimea dinamică. Nu aveau un fizic impresionant, păreau mai degrabă nişte copii veniţi la distracţie după o săptămână de teme şi teste grele date de profesori, dar nu au avut nevoie de mult timp pentru a atrage privirile printr-un joc diferit, în viteză, pe care adversarii nu l-au putut contracara. Şi-au ales numele Pisicile Sălbatice, şi-au aşteptat cuminţi rândul pentru a intra în competiţie, iar când s-au văzut pe teren nu au făcut altceva decât să pună în practică sfaturile primite în ani de antrenamente şi exerciţii. Toate pasele date, toate sprinturile împrejurul terenului şi toate şuturile exacte aveau să conteze, chiar dacă favoriţii se numeau Big Team, o echipă care conţinea trei dintre jucătorii care au reprezentant România la Finala Mondială din urmă cu doi ani.

Pentru Pisicile Sălbatice, startul a fost uşor, iar intrarea în fazele eliminatorii nu a venit cu nicio diferenţă, pentru că puştii talentaţi care joacă fotbal la LPS Cluj au ştiut ce au vrut din primul moment. Unul dintre ei a rămas în apropierea porţii pentru a asigura liniştea, ceilalţi patru au dat frâu liber imaginaţiei debordante în atac, iar golurile au venit pe bandă rulantă.

În sferturi, au marcat de cinci ori contra „Pădurarilor” şi, chiar dacă au primit două goluri, drumul spre semifinale a fost uşor. Acolo, în faţă le-a ieşit echipa „Faci ce spune Becali”, iar rezultatul nu a fost diferit: 5-1, după un nou meci bun, fără emoţii. Finala se anunţa, însă, mult mai dificilă, lucru recunoscut la finalul concursului: „Ştiam că jucăm împotriva unor jucători care au mers în Brazilia în urmă cu doi ani. Pe de o parte ne-a motivat, pe de altă parte ne-a făcut să ne gândim că vom avea un meci foarte greu”, ne-a spus Casian Cîmpean, tânărul de 16 ani care şi-a asumat rolul de lider al unei echipe care a impresionat.

„Între a lua Bacalaureatul şi a merge în Brazilia, aleg să mergem în Brazilia.”

Un 5-0 spectaculos a risipit orice dubiu, iar concluzia generală a fost că cea mai bună echipă prezentă în competiţie a şi reuşit să câştige, prin experienţă în fotbalul 11 la 11, dar şi datorită anilor petrecuţi împreună pe terenul de fotbal de Casian Cîmpean, Dragoş Balint, Rareş Isac, Alexandru Hedeş şi Cosmin Chiorean: „Toţi jucăm fotbal la LPS Cluj, toţi suntem Under 17, doar Cosmin e Under 19. Ne ştim de foarte multă vreme, facem antrenamente zi de zi împreună şi asta ne-a ajutat foarte mult, pentru că ne-a fost mult mai uşor să ne găsim pe teren. Probabil a contat foarte mult mentalitatea, gândim foarte pozitiv”, a sunat discursul celor care se vor întrece cu alţi tineri talentaţi din toate zonele ţării pentru un loc în Finala Mondială din Brazilia, înainte de a vorbi despre calitatea care i-a ajutat să iasă la suprafaţă: „Noi credem că avem o tehnică foarte bună şi că excelăm când vine vorba de finalizare, suntem foarte buni în faţa porţii. Ne place să marcăm, pentru că asta face ca echipa adversă să piardă un om, dar am schimba regula conform căreia nu ai voie să intri în careu. Formatul e unul extraordinar, în care trebuie să ai viteză şi să gândeşti foarte repede”.

Pe 9 iunie, trei clujeni, un tânăr din Mediaş şi unul din Vatra Dornei vor veni la Bucureşti pentru a juca în aceeaşi notă, cu aceeaşi pasiune şi a-şi trece numele pe biletele de avion spre Brazilia rezervate celor mai buni dintre români. Iar Cosmin Chiorean, un tânăr de 18 ani pe care-l aşteaptă examenul maturităţii, ştie ce vrea: „Între a lua Bacalaureatul şi a merge în Brazilia, aleg să mergem în Brazilia şi să aflăm de la Neymar care a fost mentalitatea care l-a ajutat să ajungă fotbalist”, ne-a spus Cosmin, aprobat zâmbitor de restul coechipierilor.

La câteva ore după succes, Pisicile Sălbatice au revenit la terenuri, duminică, pentru a-i urmări la lucru pe cei care aveau să le devină adversari pe 9 iunie. Şi au avut ce vedea, pentru că a doua zi de concurs nu s-a lăsat mai prejos, a fost la fel de spectaculoasă şi s-a terminat cu un deznodământ similar. O altă echipă formată din tineri care pun fotbalul pe primul plan, Boca Juniors, a avut un parcurs fără greşeală, a pus în scenă o prestaţie asemănătoare cu cea a câltigătorilor de sâmbătă şi a fost răsplătită cu acelaşi premiu.

„Suntem rivali pe teren, dar suntem prieteni în afara lui.”

Dacă Pisicile Sălbatice au avut avantajul de a juca împreună la echipa de club, Boca Juniors a fost o echipă formată din jucători „culeşi” de la mai multe echipe din localitate: „Toţi facem fotbal de performanţă, am fost fie adversari, fie colegi de echipă. Unii dintre noi suntem la Universitatea Cluj, alţii la CFR Cluj şi LPS Cluj, dar asta nu contează. Suntem rivali pe teren, dar suntem prieteni în afara lui şi asta ne ajută”, ne-au spus Patrick Popescu, Darius Hîmpea, Vlad Bogotean, Mihai Kereki, Arpad Takacs, Răzvan Ititesc şi Sergiu Benşa, şapte tineri care au îmbinat utilul cu plăcutul, au trecut prin mari emoţii, dar la final şi-au atins scopul.

Cel mai greu moment al unei zile în care s-au dovedit cei mai buni s-a petrecut în semifinala cu „Brazilienii”. Atunci, după zece minute de egalitate, s-a ajuns la Golden Goal, iar Boca Juniors a câştigat datorită lui Mihai Kereki, un tânăr de 21 de ani care joacă fotbal la CFR Cluj, fostă campioană a României la fotbal pe teren normal. Un gol frumos a deschis drumul spre trofeu, iar alegerea nu a fost deloc grea: „Pentru noi, semifinala, când am ajuns la Golden Goal, a fost cel mai greu moment. L-am ales pe Mihai pentru că e căpitanul nostru, e cel mai bun dintre noi şi cu toţii am avut încredere în el”, au spus colegii despre Mihai Kereki. Chiar dacă postul de bază e fundaş, Mihai a fost cel care a jucat rolul cel mai important de-a lungul turneului, marcând cele mai multe goluri şi dovedindu-se decisiv şi în finală. Una câştigată lejer, 4-0 cu cei de la Young Boyz, în care experienţa acumulată în 2017 a contat din plin: „Unii dintre noi am venit aici şi anul trecut, dar nu ştiam regulile foarte bine şi am pierdut. Contează foarte bine să cunoşti regulile în amănunt, cam 80%, pentru că aşa nu poţi fi surprins de adversar”, au spus câştigătorii de duminică, pentru care luna mai va fi una plină cu antrenamente. Atât la echipele de club, cât şi pentru finala de la Bucureşti: „Până pe 9 iunie ne antrenăm, ne pregătim şi încercăm să construim relaţii şi mai bune de joc. Bine, trebuie să ne căutăm şi cazare pentru Brazilia, pentru că vrem să ne facem o poză cu Neymar pe Copacabana”.

Weekendul viitor, Neymar Jr’s Five merge la Iaşi pentru a-i găsi pe cei mai buni dintre
moldoveni, apoi are programată o oprire la Chişinău (26 – 27 mai) şi una la Constanţa (2 – 3
iunie), de unde ABC United şi Sporting (Bucureşti), High Five şi Just Friends (Craivoa), FC
Prisma şi Galacticii (Timişoara), Brasil şi Catalanii (Târgu Mureş), Pisicile Sălbatice şi Boca Juniors (Cluj-Napoca) îşi vor afla ultimii adversari din Finala Naţională de la Bucureşti.

Puteţi urmări turneul Neymar Jr’s Five pe neymarjrsfive.com, facebook.com/neymarjrsfive şi #neymarjrsfive.

România îşi va alege în 9 iunie campioana naţională, premiată cu participarea la competiţia organizată la Instituto Projeto Neymar Jr. Pisicile Sălbatice şi Boca Juniors vor merge la turneul final din Capitală, pentru a-şi reprezenta regiunea.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x