George Hojbotă, cel mai bun designer român de avangardă vine la Cluj, într-un show marca City Fashion Week

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

George Hojbotă, cel mai bun designer român de avangardă vine la Cluj-Napoca joi, 24 mai 2018, pentru o prezentare de modă marca City Fashion Week. Designerul va prezenta o colecţie inedită, numită „Forbidden Rose”, începând cu orele 20:00, în Sala Grande Vista la Wonderland Resort. Evenimentul este dedicat persoanelor cu dizabilităţi locomotorii.

De asemenea, în cadrul evenimentului va avea loc o expoziţie de lucrări plastice aparţinând artistei Cristina Cantemir care a reinterpretat curentul digital, polygonal art, într-o tehnică neconvenţională de string art.

„Da, moda se schimbă, se hrăneşte din efemer, însă nu e tocmai a noastră nevoia de schimbare?” – George Hojbotă. Anul 1998 reprezintă anul de debut al designerului în lumea modei, mai întâi ca asistent designer şi stilist, iar apoi în postura de Creative Director. Acesta avea să conducă liniile de creaţie pentru unele dintre cele mai prestigioase branduri româneşti.

„Student la Drept fiind, în anul doi am debutat în lumea modei. Universul meu s-a schimbat şi, mai apoi, am preferat să privesc Justiţia drept o femeie prost îmbrăcată, să visez colorat şi să mă joc serios cu linii, forme, lumini sau umbre. Am învăţat de la cei mai mari şi cei mai buni. Am colaborat cu echipe de oameni extraordinari reuşind să aflu ce înseamnă să transpui o schiţă într-un tipar, ce înseamnă ca un produs să te reprezinte în faţa consumatorilor, am învăţat că în creaţie poţi visa fără limite iar în producţie trebuie să ajungi înapoi cu picioarele pe pământ. Datorez oamenilor pe care i-am întâlnit tot ceea ce am învăţat: să creez linii vestimentare pentru femeia de carieră, elegantă şi rafinată căreia se adresează Nichi Cristina Nichita şi Janine, să imaginez lenjerie masculină, cămăşi şi rochii fabuloase la Cătălin Botezatu, să lucrez cu denim şi piele la Mancetta iar în paralel să imaginez creaţii fantastice, nonconformiste, controversate pentru numele propriu.”

Colecţiile sale sunt „un adevarat pelerinaj vestimentar”, după cum îi place să le descrie chiar George Hojbotă. Ele sunt „fie inspirate din vestimentaţia armatei germane a secolului al XIX-lea, fie proiecţii ale întâlnirii virtuale cu personajele din tablourile lui Joan Miro, fie inspirate din călătoriile imaginare pe tărâmurile fantastice ale îngerilor sau demonilor. Ele sunt, în fond, o extensie a personalităţii, o declaraţie de individualism”.

Conceptele de creaţie oscilează între retro şi futurist, urban-fantastic, arhitectural-poetic. Relaţia între masculin şi feminin este privită ca un joc al seducţiei în care dominarea nu este aproape niciodată unilaterală deoarece rolurile se schimbă mereu. Masculin-feminin este un joc în care planează nevoia de a fi puternic, de a declanşa dansuri ale atracţiei asezonate cu respingeri magnetice. Controversat, dramatic, spectaculos sunt cuvinte care descriu colecţiile sale.

George Hojbotă are prezentări în ţară, dar şi străinătate, la Monte-Carlo, Cannes, în Islanda sau Austria. Pe lângă premiile de debut, a mai primit distincţiile „Cel mai bun designer român de avangardă”, iar în Taiwan a fost invitat pentru a i se oferi premiul I la un concurs de design vestimentar la care au participat 24 de ţări.

Pe lângă prezentarea de modă de înaltă ţinută, organizatorul City Fashion Week, Ştefan Farrell, promite celor prezenţi muzică bună şi alte surprize, pe tot parcursul serii.

Romina Maria Sabou, creatoarea brandului Nouvelle Blanche şi membră a Haute Coiffure Francaise Monde, premiată la Paris, va realiza coafurile avangardiste ale modelelor. Rebecca Hrin de la Perfect Look va realiza machiajul, care trebuie şi el să se încadreze perfect în cerinţele designerului. Din echipa celor care se vor ocupa de modele mai face parte şi make-up artistul Benny Mark de la Danielle Royal din Târgu Mureş.

Intrarea la eveniment este liberă.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x