De interesŞtiri

Modernizarea drumului judeţean DJ 151C aproape de final

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lucrările de modernizare executate pe drumul judeţean DJ 151C, Tritenii de Jos – limită cu judeţul Mureş, au intrat în ultima fază de execuţie şi sunt aproape de finalizare, conform anunţului făcut de Consiliul Judeţean Cluj.

Investiţia a vizat un sector de drum în lungime totală de 10.2 kilometri, de la kilometrul 12+500 până la kilometrul 22+700. Aceasta a avut drept scop reabilitarea căii de rulare, în profunzimea drumului, începând de la fundaţie şi până la aşternerea de covor asfaltic în două straturi, binder şi strat de uzură, cu inserţie de material geocompozit.

După ce, în prealabil, lucrările derulate în cursul anului trecut au fost finalizate pe un sector în lungime de 6.9 kilometri, lucrările din acest an au vizat sectorul de drum rămas, în lungime de 3.3 kilometri, precizează autorităţile.

Până în această etapă, pe cei 3.3 kilometri de drum a fost turnat stratul de binder iar stratul de uzură a fost aşternut pe mai mult de 50% din lungimea sectorului de drum.

În prealabil, în baza proiectului tehnic, au fost executate casete pentru lărgirea căii de rulare existente până la 6 metri şi realizarea fundaţiei prin aşternere de strat de piatră cu cilindrare. Totodată, pentru finalizarea completă a investiţiei, se vor executa lucrări constând în acostamente, şanturi şi podeţe, marcaje şi semnalizare rutieră.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x