Lifestyle

Film – Amnezie cu surprize; Overboard – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Producătorii de la Hollywood au ştiut dintotdeauna să profite de orice situaţie, anotimp sau întâmplare, pentru a turna un film. Vara se pare că i-a inspirat pentru a da naştere la numeroase producţii uşoare, amuzante, care se cer a fi văzute în anotimpul estival, mai ales în vacanţă.

O nouă comedie, care se înscrie în parametrii amintiţi, rulează în prezent pe marile ecrane. În rolurile principale îi regăsim pe Anna Faris şi Eugenio Derbez, secondaţi de Eva Longoria, Swoosie Kurtz, Hannah Nordberg, Mel Rodriguez, Alyvia Alyn Lind, Payton Lepinski. Regia filmului este semnată de Rob Greenberg şi Bob Fisher.


sursa video: youtube

Amnezie cu surprize (Overboard) este o comedie romantică. Totul în film decurge conform aşteptărilor romanticilor şi a celor care-şi doresc să râdă. Chiar dacă are şi o parte mai emoţionantă, filmul păstrează aerul de comedie uşoară, de vară, de văzut pentru a crea bună dispoziţie.

Imaginile din film sunt singurele elemente mai puţin reuşite. În scene de dialog, imaginea personajului din prin-plan este întunecată şi blurată. Acest efect crează un uşor disconfort vizual şi fură o parte din savoarea dialogurilor. Altă parte mai puţin reuşită este păstrarea focusului doar pe cei din faţă, în cadrele largi cu mulţi oameni. Şi acest aspect duce la o uşoară pierdere a clarităţii şi frumuseţii imaginilor.

Dialogurile dintre cei doi protagonişti sunt bine realizate în Amnezie cu surprize şi ajută la crearea şi dezvoltarea firului narativ. Totul pare foarte simplu şi lin. Umorul din scenele în care protagoniştii interacţionează este de bună calitate. Se vede interesul povestitorilor de a creiona o poveste plăcută şi amuzantă. Introducerea dialogurilor în spaniolă şi a unor secvenţe de telenovelă sunt de bun augur. Comedia este întregită prin acest artificiu, care se adresează atât celor care doresc distracţie cât şi celor care doresc romantism.

Anna Faris şi Eugenio Derbez au o chimie specială. Cei doi protagonişti se completează foarte bine. Împreună reuşesc să distreze la maxim, şi în acelaşi timp să creeze emoţie. Amnezie cu surprize are de altfel o listă de actori foarte potriviţi pentru rolurile pe care le interpretează.

Comedie sau poveste dramatică ruptă din telenovele, Amnezie cu surprize este un film amuzant, emoţionant, cu actori simpatici şi acţiune lejeră, de vară.

Amnezie cu surprize (Overboard) merită văzut la cinema, pentru a savura împreună cu alţii fazele comice, deloc puţine şi de bun gust.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x