TIFF 2018: Două personalităţi ale României au fost omagiate în deschiderea TIFF.17, eveniment ce a adunat 3.000 de spectatori

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Două personalităţi ale României au fost omagiate în deschiderea celei de-a 17-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF). Mihai Chirilov, directorul artistic al festivalului i-a dedicat această ediţie marelui regizor Lucian Pintilie. În memoria regretatei Doina Cornea, unul dintre cei mai puternici opozanţi ai regimului comunist, în seara de gală a rulat pe cel mai mare ecran din România scurtmetrajul Păpuşa, în regia lui Marius Dumitru Şopterean, despre lupta celei care a fost un simbol al curajului şi al rezistenţei în istoria recentă a României.

Prima proiecţie în deschiderea TIFF 2018, controversatul film israelian Foxtrot, a fost sold out şi a adunat în Piaţa Unirii 3.000 de spectatori.

Doamna Tamar Samash, Ambasadoarea Israelului în România, a păşit vineri seară pe covorul roşu alături de echipa de producţie a filmului. Regizorul Samuel Maoz, starul israelian Lior Ashkenazi şi tânărul actor Yonaton Shiray s-au declarat copleşiţi de atmosfera din Cluj.

Samuel Maoz se va întâlni cu publicul clujean şi duminică, de la ora 17:00, fiind invitatul special al primei întâlniri dintre invitaţii festivalului şi cinefili în TIFF Lounge.

Aproape 900 de invitaţi sunt aşteptaţi la Cluj pe perioada TIFF 2018. Printre ei, Márta Mészáros, autor de marcă al cinematografiei maghiare, care luni seară, la Cinema Florin Piersic, va primi Premiul pentru întreaga carieră. Evenimentul va fi marcat de proiecţia Aurora Boreală/ Aurora Borealis (2017), cel mai recent film pe care regizoarea îl semnează.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia pentru Festivalul de Film Transilvania.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x