Produse inovative şi gustoase la Festivalul Alimentului 2018

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Zeci de produse inovative şi gustoase vor fi prezentate miercuri, 30 mai, la Festivalul Alimentului 2018, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din cadrul USAMV Cluj-Napoca, de către studenţii de la Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor (STA).

Între produsele pregătite de aceştia se regăsesc cele cu care au câştigat numeroase medalii la ProInvent 2018, dar şi preparate noi, cum ar fi: îngheţată cu aromă de lavandă, tinctură de porumbele, ruladă din piept de porc şi carne de curcan, cârnaţi cu adaos de linte verde, ciocolată din ghindă şi multe altele.

La Festivalul Alimentului vor participa 77 de studenţi, cu 75 de produse, alături de 21 de firme expozante.

● Deschiderea evenimentului Festivalul Alimentului 2018 va avea loc la ora 10:00, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate, cu alocuţiunea decanului STA, Prof. dr. Maria Tofană, urmată de cea a rectorului USAMV Cluj-Napoca, Prof. dr. Cornel Cătoi.
● Între orele 10:10 – 11:00 va avea loc jurizarea produselor.
● Între orele 11:00 – 12:00 expoziţia va deschisă publicului şi reprezentanţilor mass-media.
● De la ora 12:00 este programată premierea studenţilor.

Vizitatorii vor putea gusta din toate produsele alimentare expuse, care sunt obţinute prin utilizarea unor tehnologii inovative şi urmăresc promovarea unei alimentaţii sănătoase, cu efecte benefice asupra organismului.

Festivalul Alimentului 2018 este organizat de USAMV Cluj-Napoca, Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor, în colaborare cu Asociaţia Specialiştilor din Industria Alimentară din România.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x