„Forbidden Rose”, o colecţie marca George Hojbotă, la Cluj – avangardă, senzualitate şi culori puternice

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

George Hojbotă, cel mai bun designer român de avangardă a prezentat la Cluj-Napoca, în cadrul unei prezentări de modă marca City Fashion Week, colecţia „Forbidden Rose”.

Designerul a povestit care a fost inspiraţia în alegerea numelui colecţiei, un nume romantic dar care pare să ascundă în spate un mister. „Totul porneşte de la conceptul de a atinge un ideal. Forbidden Rose poate să fie un ideal către care tindem, poate să fie o iubire interzisă sau oricare alt ideal pe care vrem să-l atingem. Pe drumul ăsta trebuie să fii ori foarte hotărât, ori foarte tenace, ori să crezi în acest ideal şi în tine. Astfel că, vestimentaţia personajului meu prezintă o astfel de personalitate, un personaj aflat pe acest drum: hotărât, merge înainte, are de partea sa personalitatea, negrul adânc, se camulflează în negru, roşu, nu renunţă, aşadar haine puternice îmi place mie să le spun.”


George Hojbotă

Colecţia are haine cu tăieturi îndrăzneţe, elemente originale sau transparenţă, scoasă în evidenţă prin delimitări provocatoare. Conform designerului, femeia pe care o avea în minte în momentul în care a creat acestă colecţie a fost: „O femeie care este puternică, într-un cuvânt. O femeie care păşeşte hotărât, ferm, o femeie care nu are nevoie de altceva pentru a se simţi mai sigură, decât propria putere, care iubeşte negrul. Negrul are mii de valenţe şi cred că până la urmă mi se va spune omul negru, pentru că, în toate colecţiile mele negrul nu lipseşte.”

Ţinutele pentru bărbaţi care au fost prezentate la Cluj, în colecţia „Forbidden Rose”, scot în evidenţă corpul şi ţinuta celor destul de curajoşi să le poarte.

„Ţinutele din aceasă seară sunt destinate unor locaţii în care se ţin petreceri. Poate fi o petrecere la o terasă, la cineva acasă sau într-un club. Sunt haine în care să te distrezi, să te simţi bine, să dansezi, să fii cool, să te simţi deosebit.” a declarat George Hojbotă, despre piesele din colecţie.

Hainele sexy şi provocatoare, elegante şi originale, cu mesaje puternice, au fost puse în evidenţă prin texte scrise pe faţa modelelor. Machiajul a fost realizat de Rebecca Hrin iar coafura de Romina Maria Sabou.

La finalul spectacolului, Ştefan Farrell, organizatorul evenimentului şi directorul City Fashion Week, alături de prezentatoarea Diana Găucă, l-au invitat în faţa publicului pe George Hojbotă, pentru a-l felicita cu ocazia zilei de naştere.

Pe lângă prezentarea colecţiei semnată George Hojbotă, „Forbidden Rose”, spectacolul a mai inclus şi alte surprize, printre care un moment de dans şi o expoziţie de lucrări plastice aparţinând artistei Cristina Cantemir care a reinterpretat curentul digital, polygonal art, într-o tehnică neconvenţională de string art.

În ceea ce priveşte modul în care George Hojbotă alege culoarea pentru colecţiile pe care le crează, acesta a mărturisit: „La mine este o chestie de feeling. Am avut şi colecţii în care am adoptat culorile mai mult decât în alte colecţii. Colecţia mea a fost cu negru, cu roşu, cu o tuşă de gri fier, gri argintiu, suprafeţe metalice, texturi lucioase, aşadar negru potenţat de roşu, gri, metalic.”

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x