19 medicamente au fost adăugate pe listele celor acordate compensat şi gratuit

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Pe lista de medicamente compensate şi gratuite de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, în sistemul public de sănătate, au fost adăugate încă 19 noi denumiri comune internaţionale (DCI), a informat Ministerul Sănătăţii.

Astfel, pe lista de medicamente de care beneficiază asiguraţii incluşi în programele naţionale de sănătate cu scop curativ în tratamentul ambulatoriu şi spitalicesc se adaugă 14 DCI-uri, printre care şi imunoglobulina umană normală.

Este vorba despre tratarea unor boli grave, precum infecţia HIV/SIDA şi tratamentul postexpunere, diabetul zaharat, boli neurologice degenerative şi inflamator-imune, ca şi pentru tratamentul bolnavilor incluşi în Programul naţional de oncologie, în Programul naţional de diagnostic şi tratament pentru boli rare şi sepsis sever, Programul de transplant medular şi Programul de transplant renal, transplant combinat de rinichi şi pancreas.

Pe lista de DCI-uri corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii în regim de compensare 100% se introduc 4 denumiri, pentru colagenoze majore, pentru Boala Gaucher şi pentru Psoriazis cronic sever (plăci), iar pe lista cu regim de compensare 50% din preţul de referinţă se adaugă 1 medicament.

Această modificare s-a făcut potrivit unei hotărâri de Guvern, prin care se modifică şi completează HG nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x