Evenimente

At the Gates la Bucureşti, cu piese de pe ultimul album „To Drink from the Night Itself”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

At the Gates se vor întoarce la sfârşitul acestui an în România, cu albumul „To Drink from the Night Itself”, lansat pe 18 mai 2018. Concertul va avea loc în data de 6 decembrie la clubul Quantic din Bucureşti.

Cunoscuţi ca piatră de temelie a scenei death-metal din Göteborg, suedezii de la At the Gates rămân până astăzi creatorii unei expresii muzicale puternic individualizate. Fără îndoială că In Flames sau Dark Tranquillity sunt nume cel puţin la fel de bine cunoscute, însă pentru fanul devotat de metal extrem, At the Gates are o latură mai profundă, atât în versuri cât şi în expresia pur muzicală.

Primele două albume, „The Red in the Sky Is Ours” şi „With Fear I Kiss the Burning Darkness”, îmbină un death-metal melodios cu elemente melancolice de doom, expresii ale furiei, tristeţii şi ale unei profunzimi întunecate care îşi trage rădăcinile, după cuvântul unui cronicar al vremii, din întâlnirea dintre viziuni dostoievskiene şi gândul la moarte.

Evoluţia către un death-metal cu tempo-uri mai tradiţionale se face păstrând aerul original dat de temele melodioase ale chitarelor şi de vocea inconfundabilă a lui Tomas Lindberg. Deşi „Terminal Spirit Disease” şi „Slaughter of the Soul”, lansate în 1994, respectiv 1995, aşează At the Gates definitiv în rândul trupelor importante ale deceniului, membrii se hotărăsc să pună capăt proiectului. Va fi nevoie de 19 ani şi de diferite „reîntâlniri”, dedicate iniţial doar concertelor, pentru ca povestea să se reia, în 2014, cu „At War With Reality”, un album la fel de proaspăt şi original, o incursiune în lumea realismului magic marcată şi de colaborarea cu artistul grafic Costin Chioreanu.

Concertele îi aduc din nou în prim-plan pe suedezi, iar tradiţia death-metal, neabătută niciun pic în direcţia „core” adoptată de unii dintre contemporanii din Gothenburg, continuă să fie exploatată cu o doză matură dar la fel de entuziastă de creativitate. În ciuda plecării unuia dintre principalii compozitori, chitaristul Anders Björler (al cărui frate, Jonas, rămâne basistul trupei), At the Gates îşi continuă activitatea componistică şi revine cu un titlu demn de tradiţia primelor albume, „To Drink from the Night Itself”.

Biletele pot fi achiziţionate online pe www.ambilet.ro la următorul preţ:
● 69 lei (primele 100 bilete) – Categorie Presale 1;
Cumpărătorii categoriilor de bilete Presale 1 şi Presale 2 vor intra la extragere la sorţi pentru 10 pass-uri Meet & Greet cu trupa.
● Următoarele categorii de preţuri vor fi anunţate după epuizarea primei categorii de bilete anunţate mai sus.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x