Curs gratuit de actorie şi retorică, la Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Un curs gratuit de actorie şi retorică, susţinut de actorul Petre Băcioiu, va fi organizat la sediul de pe str. Fabricii de Zahăr nr. 51 a Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj, în perioada 11 – 15 iunie 2018.

Cursul se va desfăşura conform următorului orar:
● Luni, 11 iunie – 19:00 – 21:00;
● Marţi, 12 iunie – 13:00 – 15:00;
● Miercuri, 13 iunie – 13:00 – 15:00;
● Joi, 14 iunie – 11:00 – 13:00;
● Vineri, 15 iunie – 13:00 – 15:00.
Înscrierile la acest curs pot fi făcute pe adresa de e-mail a Şcolii de Arte Cluj, scoaladeartecluj@yahoo.com.

Petre Băcioiu este actor la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca din anul 1976, cu peste 150 de roluri pe scenă şi mii de spectacole, în ţară şi străinătate, cu participări la turnee în peste 20 de ţări. De asemenea, deţine în portofoliu mai multe experienţe cinematografice – producţii româneşti şi străine – şi în media audio-vizuală. Ca o recunoaştere a meritelor sale a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural”, în grad de Cavaler. Pe lângă actorie a fost, timp de 20 de ani, cadru universitar atât la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, pe o perioadă de 12 ani, cât şi la Facultatea de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, pentru opt ani. La Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” răspunde din anul 2009 de cursurile de Actorie şi Retorică. Este, totodată, din anul 2008, „Doctor în Litere” al Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca. El a iniţiat în teatru şi retorică, de-a lungul anilor, sute de studenţi şi cursanţi, la toate unităţile de învăţământ la care a fost coordonator.

Prin organizarea acestor cursuri, Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj doreşte ca, la final, participanţii să realizeze dacă dragostea şi inclinaţia lor către artă sunt îndeajuns de puternice pentru a putea fi fructificate în mod organizat, începând cu toamna anului 2018, în cadrul cursurilor omologate ale instituţiei.

Şcoala Populară a mai organizat o serie de cursuri gratuite: iniţiere in pian, acordeon, orgă electronică, design vestimentar, decoraţiuni interioare, chitară electrică şi bass şi chitară clasică şi folk. Şcoala este o instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x