De interesŞtiri

Lucrări de reabilitare şi modernizare au demarat pe drumul judeţean DJ 109A

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Pe drumul judeţean DJ 109A Chinteni – Panticeu – Recea Cristur – Dealul Jurcii au demarat lucrări de reabilitare şi modernizare. Acestea fac parte din cadrul unui amplu proiect care vizează tronsonul cu o lungime de 38.3 de kilometri cuprins între poziţiile 10+200 şi 48+500. Bugetul alocat acestei investiţii este de peste 25.000.000 lei, fără TVA.

Forul administrativ judeţean informează că investiţia este de mare complexitate şi presupune intervenţia pe toată lungimea sectorului vizat, începând de la fundaţia drumului şi încheind cu două straturi de asfalt – binder şi strat de uzură. Proiectul prevede, de asemenea, realizarea de acostamente, şanţuri, rigole şi podeţe, racordări cu drumurile laterale, acesta urmând să se finalizeze prin realizarea de marcaje şi semnalizare rutieră.

Lucrările de reabilitare a drumului au demarat din zona Dealul Jurcii, pe direcţia Recea Cristur – Panticeu – Chinteni. Consiliul Judeţean Cluj a anunţat că această decizie a fost impusă de faptul că pe raza localităţii Chinteni sunt prevăzute a se realiza lucrări de introducere a magistralei de alimentare cu apă, investiţie a autorităţilor locale finanţată din fonduri europene ce se preconizează a debuta în primăvara anului 2019. Având în vedere că aceste lucrări complexe presupun săpături şi intervenţia în profunzimea drumului, procesul de modernizare pe acest sector de drum se va putea desfăşura numai după finalizarea lucrărilor la reţeaua de apă.

În ceea ce priveşte sectorul anterior menţionat, Dealul Jurcii, pe direcţia Recea Cristur – Panticeu – Chinteni, în prezent se execută casete pentru lărgirea căii de rulare existente la 6 metri, cu repoziţionarea axului drumului la şase şi mai mult de şase metri în curbe. Referitor la evoluţia preconizată a lucrărilor, se intenţionează ca în cursul acestui an să se execute minim 40% din volumul total al acestora.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de maxim 24 de luni, acestea fiind executate de Asocierea SC Kiat Group Construct SRL – SC Tehnic Asist SRL – SC Damar Consult SRL. Bugetul alocat acestei investiţii este de nu mai puţin de 25.197.708,35 lei, fără TVA.

„Modernizarea acestui drum judeţean are o importanţă aparte întrucât deserveşte comune din zona metropolitană Cluj şi o parte a judeţului extrem de intens circulată. Totodată, acesta face legătura cu Drumul Bistriţei, un proiect major pe fonduri europene de modernizare a altor 85 de km, astfel încât de pe urma acestei investiţii va avea de câştigat o zonă mult mai extinsă”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Drumul judeţean DJ 109A Chinteni – Panticeu – Recea Cristur – Dealul Jurcii este inclus în Programul de investiţii pentru anul 2018 privind lucrările de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene, lucrări finanţate din creditul de 50.000.000 angajat în acest scop de Consiliul Judeţean Cluj.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x