De interesŞtiri

Lucrări de întreţinere pe drumul judeţean DJ 109D

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Pe drumul judeţean DJ 109D, Nicula – Sic – Coastă – Vişea, au fost demarate o serie de lucrări de întreţinere. Acestea se desfăşoară în cadrul programului de lucrări ce vizează întreţinerea şi îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, informează Consiliul Judeţean Cluj.

Lucrările pe DJ 109D vizează un sector de drum în lungime de 23.7 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 23+700 şi constau în burduşiri, plombări cu emulsie bituminoasă, plombări cu beton asfaltic, completări de acostamente şi curăţarea şanţurilor şi rigolelor.

De asemenea, pe un tronson de drum în lungime de 5.8 kilometri, de la kilometrul 17+900 până la kilometrul 23+700, se vor executa lucrări de reciclare peste care se va aşterne covor asfaltic. În această fază se execută burduşiri pe raza localităţii Sic.

„Îmbunătăţirea infrastructurii acestui drum judeţean are rolul de a asigura un trafic rapid şi în condiţii de siguranţă pentru locuitorii din zonă precum şi un acces facil la mai multe obiective de mare interes turistic precum Mănăstirea de la Nicula, Lacul Ştiucilor de la Săcălaia sau Rezervaţia Naturală Stufărişurile de la Sic, cunoscută şi ca Delta Clujului sau Delta Ardealului” a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Forul administrativ judeţean a precizat că lucrările se desfăşoară numai în condiţii meteorologice favorabile, calitatea acestora fiind permanent verificată de reprezentanţii Consiliului Judeţean şi de diriginţii de şantier din cadrul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x