EvenimenteŞtiri

Galerie clujeană participă la renumitul târg de artă „Liste” din Basel

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Galeria clujeană Sabot, care îşi desfăşoară activitatea în Centrul de Interes din Cluj, participă în perioada 11 – 17 iunie la „Liste”, cel mai important târg internaţional de artă dedicat galeriilor al căror program încurajează creaţia tânără. Galeria a fost selectată să participe la acest eveniment pentru a şaptea oară consecutiv, dintr-un număr de aproximativ 300 de aplicanţi. Participarea la eveniment are loc cu sprijinul Institutului Cultural Român.

După cum au transmis reprezentanţii Sabot, la fel ca şi în anii precedenţi, galeria clujeană va încerca să-şi surprindă audienţa cu un proiect neobişnuit. La realizarea acestuia au colaborat de această dată nouă artişti – românii Răzvan Botiş, Nona Inescu, Alex Mirutziu şi Vlad Nancă, în dialog cu Joe Fletcher Orr, Lucie Fontaine, Nicolás Lamas, Alice Tomaselli şi Alexandra Zuckerman. Cei nouă au fost invitaţi să-şi imagineze propriul „autoportret sub forma unui pantof”, fiecare dintre ei contribuind astfel la definirea portretului de grup Sabot.

„Magazinul de pantofi Sabot” intenţionează să divulge modul de operare şi viziunea galeriei clujene – un spaţiu non-profit care participă la târgurile de artă cu scopul non-comercial de a pune în circulaţie artişti şi idei. În acelaşi timp, proiectul îi provoacă pe artiştii invitaţi să mediteze asupra ideii de „creaţie autentică” şi să regândească noţiuni precum „original, unic, noutate, inovaţie”.

„Liste” este unul dintre cele mai importante târguri de artă din lume şi cel mai prestigios în rândul generaţiei tinere de artişti şi galerii internaţionale. Misiunea organizatorilor este promovarea celor mai inovatoare galerii tinere şi introducerea lor în circuitul internaţional. În fiecare an sunt alese un număr de aproximativ 80 de galerii din peste 30 de ţări. Inaugurat în 1996 la Basel, în Elveţia, la iniţiativa unor tineri curatori ce doreau să aducă un suflu nou pe scena artei contemporane, „Liste” s-a afirmat în cei 22 de ani de existenţă atât prin vitalitatea artei promovate cât şi prin calitatea acesteia.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x