EvenimenteŞtiri

Spirit ECo la Electric Castle; Cei care pedalează până la festival pot intra gratis

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Prima scenă 100% eco într-un festival de muzică din România;
Interzicerea paielor pentru băuturile servite în festival;
Acces gratuit pentru cei care pedalează înspre Bonţida.
Acestea sunt câteva din iniţiativele prin care Electric Castle susţine o atitudine sănătoasă faţă de mediu şi viitor.

Electric Castle rămâne un fidel susţinător al iniţiativelor ecologice şi la cea de-a şasea ediţie, care va începe peste o lună. Festivalul continuă să încurajeze zecile de mii de participanţi aşteptaţi din 18 iulie la Castelul Banffy să reducă la minim impactul asupra mediului pe care un eveniment de asemenea proporţii îl poate genera, oferind propriile exemple de implicare.

În 2018, Electric Castle este primul festival de muzică din România care va avea o scenă 100% alimentată din surse de energie regenerabilă. EcoStage va fi adusă din Franţa şi este alimentată cu curent provenind de la panouri voltaice în proporţie de 50%, restul necesarului fiind acoperit de energia kinetică produsă printr-o instalaţie din două biciclete pe care publicul e invitat să pedaleze. O idee lansată acum câţiva ani de către organizaţia Solar Sound System, scena eco este o excelentă ocazie de a duce distracţia într-o zonă prietenoasă cu mediul.

Până vor ajunge să pedaleze pentru EcoStage, participanţii la festival au ocazia de a se urca pe propriile biciclete şi a obţine intrare gratuită la Electric Castle 6. Pentru al patrulea an consecutiv, orice persoană dispusă să renunţe la confortul transportului auto sau aerian poate deveni unul din EcoAmbasadorii festivalului, cu condiţia să dovedească că a pedalat pe o distanţă de cel puţin 250 km. Punctul de pornire înspre festival nu contează anul acesta, programul fiind deschis chiar şi celor care vin din localităţi apropiate comunei Bonţida, dar la final numărul de kilometri înregistraţi în aplicaţia care monitorizează traseul trebuie să fie de minim 250.

Înscrierile în program sunt deschise până în data de 20 iunie, pe site-ul mainoi.ro, link aici: https://bit.ly/2l6VVex.

Cu ajutorul programului susţinut de Ciuc Radler, Electric Castle încearcă să sensibilizeze opinia publică şi factorii de decizie să investească mai mult în infrastructura specială, care ar permite ciclismului să devină o reală alternativă de transport în România.

Zero deşeuri rămâne un obiectiv pe termen lung pentru Electric Castle. Anul trecut, festivalul a limitat vânzarea băuturilor în pahare de plastic, iar anul acesta va fi prima ediţie în care barurile din festival nu vor mai oferi paie de plastic pentru băuturi. Miliarde de paie de plastic sunt utilizate în fiecare zi în lume, generând o poluare enormă ce poate fi evitată refuzând acest „moft”. Limitarea utilizării acestora poate da o nouă şansă mediului, în caz contrar existând riscul ca în câteva decenii în apele oceanelor să plutească mai mult plastic decât peşti.

Zona activităţilor Eco se va deschide încă din prima zi de festival, fiind coordonat şi în acest an de Asociaţia Mainoi, cu susţinerea Lidl România. Organizatorii recomandă tuturor participanţilor să petreacă măcar câteva ore aici, nu doar pentru concursurile şi activităţile în care se pot implica, dar mai ales pentru a se „molipsi” de ideile bune ce-i vor ajuta să contribuie direct la dezvoltarea durabilă a comunităţilor din care provin.

Toate detaliile despre ediţia a 6-a a Electric Castle, bilete, campanii speciale şi alte informaţii le puteţi regăsi pe www.electriccastle.ro.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x