Lifestyle

Film – Clubul femeilor dezlănţuite; Book Club – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vârsta a treia vine la pachet cu o mulţime de boli, tristeţe, singurătate, eventual nepoţi şi copii care vin în vizită rar. Cel puţin asta este percepţia generală, atunci când vine vorba despre cei ajunşi la peste 60 de ani. Viaţa este gata, tot ceea ce contează este următoarea doză de medicamente şi eventual dacă vremea este destul de bună pentru o plimbare în parc.

Un nou film, care rulează în prezent pe marile ecrane, arată că viaţa poate fi şi altfel pentru cei trecuţi de prima tinereţe. Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen, Mary Steenburgen, Andy Garcia, Craig T. Nelson şi Don Johnson apar în rolurile principale. Regia este semnată de Bill Holderman.


sursa video: youtube

Clubul femeilor dezlănţuite (Book Club) este o comedie care îşi merită statutul. De la începutul filmului, până la sfârşit, replici şi întâmplări amuzante apar la tot pasul. Fără prea mare dramatism, se reuşeşte conturarea pesonajelor şi crearea unei poveşti care distrează dar este şi serioasă. Scenariştii au reuşit să adune o mulţime de replici foarte amuzante în interiorul unor momente realiste şi credibile. Amuzamentul şi scenele comice sunt inserate firesc în poveste şi crează o stare de bună dispoziţie pe tot parcursul filmului.

Imaginile din Clubul femeilor dezlănţuite sunt bine realizate. Atât din punct de vedere tehnic, al modalităţii de realizare, cât şi din punct de vedere artistic, scenele sunt de fiecare dată de calitate. Cadrele se îmbină în mod fericit, puncte de vedere diferite crează dinamism, iar lumea arătată este frumoasă.

În toată această poveste, spusă de femei frumoase, diverse şi interesante, muzica aleasă aduce un plus de farmec. De la piese retro, care fac să vină pofta de dans, până la unele melodii mai romantice sau care evocă pasiunea, toate sunt bine sincronizate cu acţiunea şi păstrează senzaţia de film distractiv.

Actriţele din rolurile principale au fost bine alese, fiecare se potriveşte ca o mănuşă personajului reprezentat. Caracterele speciale, preluate din viaţa reală, pun în prim-plan felul în care viaţa este văzută de oameni diferiţi şi felul în care fiecare are nevoie de ajutor de la ceilalţi pentru a ajunge la împlinirea sentimentală şi sexuală.

Chiar dacă în rolurile principale apar personaje trecute de prima tinereţe, filmul este pentru toate vârstele. Problemele lor sunt general valabile iar comedia este de calitate, reuşind să stârnească hohote de râs în repetate rânduri.

Clubul femeilor dezlănţuite (Book Club) este un film care merită văzut.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Din distribuția filmului fac parte: Melissa McCarthy, Tiffany Haddish, Elisabeth Moss, Domhnall Gleeson, James Badge Dale, […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x