Modificări privind acordarea Autorizaţiei Electronice de Călătorie (eTA) pentru Canada

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Canada fără viză vor putea solicita acordarea Autorizaţiei Electronice de Călătorie (eTA) numai în baza unui paşaport simplu electronic (cu date biometrice).

Astfel, paşapoartele simple temporare şi paşapoartele simple care nu conţin date biometrice (din penultima generaţie, eliberate până la 31 ianuarie 2010, cu termen de valabilitate de 10 ani) nu vor mai fi acceptate în vederea eliberării eTA.

● Autorizaţiile eTA obţinute începând cu data de 1 decembrie 2017, în baza unor paşapoarte simple temporare sau paşapoarte simple nebiometrice vor fi anulate de către autorităţile canadiene, care urmează să notifice individual în acest sens toţi cetăţenii români aflaţi într-o astfel de situaţie, prin intermediul adresei de e-mail furnizate la momentul solicitării eTA.

● În cazul cetăţenilor români aflaţi în tranzit aerian la ora intrării în vigoare a noii măsuri, autorităţile canadiene au informat că vor analiza individual acordarea dreptului de intrare în Canada cetăţenilor români care au primit eTA în baza unui paşaport simplu temporar sau a unui paşaport simplu nebiometric.

● Cetăţenii români care au obţinut autorizaţia de călătorie în baza unor paşapoarte simple temporare sau simple nebiometrice şi care, anterior datei de 5 iunie 2018, orele 12:30 (ora României), au intrat şi se află în prezent pe teritoriul Canadei nu sunt afectaţi de noua măsură.

● Permisul de studii sau de muncă obţinut începând cu data de 1 decembrie 2017, în baza unui paşaport simplu temporar sau simplu nebiometric, rămâne valabil, însă autorizaţia eTA eliberată împreună cu acest permis îşi încetează valabilitatea.

● Cetăţenii români ale căror autorizaţii au fost anulate vor putea opta între varianta solicitării unei noi eTA în baza unui paşaport simplu electronic şi cea a solicitării unei vize de intrare în baza paşaportului simplu temporar sau a celui simplu nebiometric, la o misiune diplomatică sau la un oficiu consular al Canadei.

MAE recomandă cetăţenilor români care au obţinut eTA în baza unui paşaport simplu temporar sau a unui paşaport simplu nebiometric să îşi verifice adresa de e-mail şi să urmeze instrucţiunile autorităţilor canadiene. Intrarea în Canada pe baza eTA este admisă numai la punctele de trecere ale frontierei de pe aeroporturile din Canada, nu şi la cele terestre sau maritime.

Pentru informaţii suplimentare poate fi accesată pagina de internet a Guvernului canadian privind regimul călătoriilor străinilor în această ţară: http://Canada.ca/visit.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x