300 de km asfaltaţi – bilanţul lucrărilor finalizate pe drumurile judeţene în cursul ultimilor doi ani

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

300 de km de drumuri asfaltate este bilanţul Consiliului Judeţean Cluj, în urma analizei realizate pentru depistarea lucrărilor finalizate, realizate pe drumurile judeţene în cursul ultimilor doi ani.

● Astfel, în perioada iunie 2016 – iunie 2018, forul administrativ judeţean a executat lucrări finalizate prin aşternerea de covor asfaltic pe 78 de drumuri judeţene, care însumează circa 286 de km şi au o valoare aproximativă de 72 de milioane de lei.

● Dintre acestea, un număr de 18 drumuri au beneficiat de operaţiuni de modernizare, pe o lungime de 70 de km, valoarea investiţiilor fiind de circa 10 milioane de lei.

● În ceea ce priveşte celelalte 60 de sectoare de drumuri ce însumează aproximativ 216 km, pe acestea s-au realizat reparaţii şi întreţineri curente, în cuantum de peste 62 milioane de lei, toate finalizate prin turnarea de covor asfaltic.

● Pentru a reuşi să intervină pe acest număr fără precedent de sectoare, Consiliul Judeţean Cluj a apelat atât la resursele proprii, respectiv bugetul judeţului, cât şi la creditul de 50.000.000 de euro contractat în acest sens, la programul naţional destinat îmbunătăţirii infrastructurii locale dar şi la fondurile europene.

În ceea ce priveşte implementarea proiectelor de infrastructură rutieră cu o importanţă majoră, în ultimii doi ani, finanţate din fonduri europene, respectiv Drumul Bistriţei şi Drumul Apuseni, preşedintele forului administrativ judeţean a precizat faptul că acestea avansează, în prezent aflându-se în derulare procedura de licitaţie pentru desemnarea constructorilor ce vor executa lucrările pe sectoarele vizate. Beneficiind de finanţare europeană nerambursabilă în cuantum record de 357 de milioane lei, drumurile judeţene în cauză, cu o lungime totală de 98.97 km, traversează şi deservesc 12 comune, respectiv Poieni, Săcuieu, Bonţida, Borşa, Vultureni, Aşchileu, Ţaga, Căianu, Pălatca, Geaca, Jucu şi Căianu.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x