De interes

Lucrări de stabilizare a versantului nordic al Dealului Hoia

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Consiliul Judeţean Cluj a anunţat că va semna, în perioada următoare, contractul de achiziţie publică ce are ca obiect „Lucrări de stabilizare a versantului Nordic al dealului Hoia pentru implementarea proiectului Dezvoltare Parc Industrial Tetarom I – Edificare Clădiri, Extindere şi Modernizare Infrastructură”.

Semnarea contractului a devenit posibilă ca urmare a deciziei Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor prin care a fost respinsă, ca nefondată, contestaţia formulată de către Kranz Eurocenter SRL. În acest context, lucrările vor fi realizate de către Hidroconstrucţia SA, câştigătoarea licitaţiei.

Valoarea totală a lucrărilor ce vor fi realizate de către societatea câştigătoare, pentru stabilizarea versantului nordic al Dealului Hoia, este de aproape 27.000.000 de lei, fără TVA. Conform forului administrativ judeţean, aceasta a fost oferta cu preţul cel mai scăzut dintre cele zece depuse în cadrul licitaţiei publice. Oferta declarată câştigătoare este, astfel, considerabil mai redusă comparativ cu valoarea estimată iniţial de aproape 36.000.000 de lei.

Vor fi executate lucrări ce vor consta în principal în realizarea unui zid de sprijin pe trei rânduri din piloţi foraţi din beton armat şi a unui dren de mare adâncime.

Anterior, în prima etapă a stabilizării alunecărilor de teren, în conformitate cu soluţiile tehnice propuse de proiectant, s-au efectuat lucrări de taluzare a versantului, şanţuri drenate şi rigole pentru a capta apa şi a o conduce la debuşee sigure.

Obiectivul general al proiectului de extindere a Parcului Industrial Tetarom I, proiect a cărui cofinanţare nerambursabilă a fost asigurată în proportie de 50% prin Fondul European de Dezvoltare Regională, îl constituie creşterea calităţii vietii şi crearea de noi locuri de muncă prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor în zona metropolitană Cluj-Napoca.

În prezent, Parcul Industrial Tetarom I se întinde pe o suprafaţă de 320.000 de mp şi are un grad de ocupare de 100%, deservind 75 de clienţi. Valoarea totală a investiţiilor atrase în Parcul Industrial Tetarom I este de peste 60 de milioane de euro iar numărul locurilor de muncă create aici este de 2.500.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x