De interes

A fost semnat contractul pentru lucrările de stabilizare a Dealului Hoia

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a semnat în cursul acestei săptămâni, în calitate de reprezentant al beneficiarului, contractul ce are ca obiect „Lucrări de stabilizare a versantului Nordic al dealului Hoia pentru implementarea proiectului Dezvoltare Parc Industrial Tetarom I – Edificare Clădiri, Extindere şi Modernizare Infrastructură”. Conform contractului, câştigătoarea licitaţiei organizate în acest – Hidroconstrucţia SA va demara lucrările efective în termen de maxim 14 zile.

Valoarea totală a lucrărilor de stabilizare ce vor fi realizate de către societatea Hidroconstrucţia este de aproape 27.000.000 de lei fără TVA (valoarea estimată iniţial era de aproape 36.000.000 de lei).

Consiliul Judeţean Cluj a transmis faptul că vor fi executate în baza contractului lucrări de stabilizare, ce vor consta, în principal, în realizarea unui zid de sprijin pe trei rânduri din piloţi foraţi din beton armat şi a unui dren de mare adâncime. Anterior, în prima etapă a stabilizării alunecărilor de teren, în conformitate cu soluţiile tehnice propuse de proiectant, s-au efectuat lucrări de taluzare a versantului, şanţuri drenate şi rigole pentru a capta apa şi a o conduce la debuşee sigure.

„Ceea ce am solicitat este ca aceste lucrări să fie de cea mai buna calitate şi să fie finalizate cât mai rapid. Chiar dacă termenul contractual este de maxim 12 luni, am cerut societăţii constructoare o mobilizare maximă, astfel încât lucrările să se încheie înainte de sfârşitul anului. Răspunsul a fost unul mai mult decât pozitiv: muncitorii vor lucra în trei schimburi, dacă va fi nevoie, şi nu mai puţin de 300 de piloţi în lungime de câte 25 de m fiecare vor fi executaţi lunar. Premisele sunt, astfel, mai mult decât favorabile iar momentul dării în folosinţă a clădirilor ultramoderne şi a facilităţilor create prin intermediul proiectului se conturează tot mai clar”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Obiectivul general al proiectului de extindere cu 16.8 hectare a Parcului Industrial Tetarom I, proiect a cărui cofinanţare nerambursabilă a fost asigurată în proporţie de 50% prin Fondul European de Dezvoltare Regională, îl constituie creşterea calităţii vieţii şi crearea de noi locuri de muncă prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor în zona metropolitană Cluj-Napoca. Astfel, prin dezvoltarea şi extinderea Tetarom I, Consiliul Judeţean îşi propune să vină atât în sprijinul dezvoltării activităţii economice a IMM-urilor autohtone, cât şi cu potenţial de atragere de investiţii străine, care să folosească resursa materială şi umană din regiune. În prezent, Parcul Industrial Tetarom I se întinde pe o suprafaţă de 320.000 de mp şi are un grad de ocupare de 100%, deservind 75 de clienţi. Valoarea totală a investiţiilor atrase în Parcul Industrial Tetarom I este de peste 60 de milioane de euro iar numărul locurilor de muncă create aici este de 2.500.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x