Uncategorized

Primul ghid turistic al Clujului văzut prin ochii artiştilor contemporani

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

La începutul lunii iunie a fost lansat primul ghid turistic al oraşului văzut prin ochii artiştilor contemporani. Acest demers a fost făcut de Asociaţia Sabot, cu ocazia aniversării unui an de la inaugurarea Centrului de Interes.

Cu coperţi desenate de artişti, ghidul va fi instrumentul perfect şi pentru turistul care caută să descopere Clujul artistic, şi pentru cel ajuns aici dintr-o curioasă întâmplare. „Cluj Art Guide” (care conţine harta tuturor punctelor pe care creativii clujeni le consideră „de interes”) face o selecţie deloc întâmplătoare a celor mai bune locuri din oraş: de la galerii şi ateliere de artişti, până la cafenele, cluburi, restaurante şi cazări.

Realizat cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Cluj-Napoca, începând din 1 iunie, ghidul poate fi găsit la Centrul de Interes şi în multe alte locuri cheie din centrul (şi de la periferia) oraşului.

„La un moment dat, ne-am dat seama că suntem printre puţinele oraşe din Europa care nu au un
ghid turistic dedicat. Clujul e unul dintre cele mai tinere centre artistice europene, aşa că nu ştiu cine altcineva ar fi putut să se uite la el mai bine decât artiştii. Văd ghidul ăsta ca pe o încercare de a atrage atenţia turistul străin spre artă şi spre acele – chiar multe – locuri din oraş în care timpul poate trece cu gust.”, a explicat Daria Dumitrescu, coordonatoarea Asociaţiei Sabot.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x