De interesŞtiri

Locuri scoase la concurs de USAMV Cluj-Napoca pentru anul universitar 2018 – 2019

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca (USAMV Cluj-Napoca) scoate la concurs peste 2.500 locuri pentru anul universitar 2018 – 2019, din care aproape 1.400 sunt bugetate.

USAMV Cluj-Napoca scoate la concurs pentru anul universitar 2018 – 2019 la studiile de licenţă 850 de locuri bugetate şi 818 cu taxă, în 28 de programe de studiu acreditate din cadrul celor cinci facultăţi: Facultatea de Agricultură (7 programe), Facultatea de Horticultură (8), Facultatea de Zootehnie şi Biotehnologii (6), Facultatea de Medicină Veterinară (3) şi Facultatea de Ştiinţa şi Biotehnologia Alimentelor (4).

Din cele 850 de locuri bugetate, 714 sunt repartizate statistic, 106 sunt alocate pe domenii prioritare de dezvoltare a României, 27 revin absolvenţilor de licee situate în mediul rural, două sunt destinate formării cadrelor didactice, iar unul pentru candidaţii de etnie romă (domeniul de studiu Ingineria Produselor Alimentare). De asemenea, în oferta educaţională a USAMV Cluj-Napoca pentru românii de pretutindeni există 55 de locuri, studii de licenţă (38, din care 10 cu bursă), master (14, 4 cu bursă), doctorat (3, unul cu bursă).

Înscrierile pentru studiile universitare de licenţă vor avea loc între 10 şi 21 iulie, pentru sesiunea de vară, respectiv între 7 – 12 septembrie pentru sesiunea de toamnă.

Taxele anuale de studiu pentru candidaţii pe locurile cu taxă la programele de studiu de licenţă sunt de 4.500 lei, cu excepţia domeniului de studiu Medicină Veterinară, unde taxa este de 5.500 lei. De asemenea, pentru candidaţii pe locurile cu taxă, liniile de studiu în limba engleză şi în limba franceză (câte 45 de locuri pentru fiecare), tot la Facultatea de Medicină Veterinară, taxa este 6.000 de euro anual.

Selecţia candidaţilor USAMV Cluj-Napoca la studiile universitare de licenţă (pe domenii şi programe de studii) se face prin concurs de admitere după media obţinută la examenul de bacalaureat, cu excepţia Facultăţii de Medicină Veterinară, care are probe specifice de concurs.

Astfel, la linia în limba română: media de bacalaureat (pondere de 60% din media finală), probă teoretică (Biologie, clasata a XI-a, test grilă, pondere 20%) şi probă teoretică (Chimie, clasata a X-a, test grilă, pondere 20%). La liniile de studiu în limba engleză şi în limba franceză media de bacalaureat (sau echivalent) are o pondere de 90%, iar la aceasta se adaugă experienţa în voluntariat în domeniul creşterii şi protecţiei animalelor (cu atestate şi/ sau recomandări, pondere de 10%).

Oferta educaţională pentru cele 26 de programe de masterat cuprinde 430 de locuri la buget şi 275 de locuri cu taxă. Taxa de şcolarizare pentru candidaţii care ocupă un loc cu taxă este de 4.500 de lei, iar pentru cei de la frecvenţă redusă este de 3.000 de lei.

Perioada de înscriere pentru studiile universitare de masterat (sesiunea de vară) este între 10 – 21 iulie. Pentru sesiunea de toamnă se pot face înscrieri între 7 – 11 septembrie.

Pentru studiile universitare de doctorat sunt alocate 78 de locuri, din care 39 cu bursă. Taxa pentru celelalte locuri este de 6.000 de lei anual, iar perioada de înscriere este între 3 – 19 septembrie.

În total, USAMV Cluj-Napoca scoate la concurs pentru anul universitar 2018 – 2019, 1.374 locuri bugetate şi 1.132 locuri cu taxă.

Universitatea dispune de locuri de cazare în căminele proprii, iar în perioada desfăşurării concursului de admitere candidaţii înscrişi beneficiază de gratuitate.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x