Termenul de valabilitate a cardului naţional de sănătate a fost prelungit

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Termenul de valabilitate a cardului naţional de sănătate a fost prelungit de la 5 ani la 7 ani de la data emiterii.

Guvernul a aprobat o Hotărâre prin care se prelungeşte, de la 5 la 7 ani, termenul de valabilitate a cardurilor naţionale de sănătate emise până la data de 31 iulie 2018. De asemenea, pentru cardurile emise până la data de 31 decembrie 2012, cei 7 ani de valabilitate se vor calcula începând cu data de 1 ianuarie 2013.

Prin această modificare – prelungirea duratei de valabilitate a cardului până la data expirării valabilităţii certificatului digital necalificat emis de Autoritatea de Certificare a CNAS, se degrevează bugetul de stat pentru anul 2018 – 2019 cu cheltuielile aferente tipăririi unui număr de aproximativ 14.2 milioane de carduri naţionale de asigurări de sănătate, precum şi a bugetului cu cheltuielile aferente distribuirii acestora.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că Hotărârea de Guvern mai prevede o nouă reglementare menită să asigure un acces mai bun al pacienţilor la tratamente. Astfel, pentru unele medicamente prevăzute în Lista de medicamente care fac obiectul programelor naţionale cu scop curativ şi care necesită prescriere pe bază de protocol terapeutic, dar acesta nu a fost aprobat prin ordin al ministrului Sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, până la elaborarea şi aprobarea protocolului, în condiţiile legii, prescrierea se face cu respectarea indicaţiilor, dozelor şi contraindicaţiilor din rezumatul caracteristicilor produsului, în limita competenţei medicului prescriptor.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x