De interesŞtiri

Reabilitarea Castelului Bánffy din Răscruci a intrat într-o nouă etapă

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Reabilitarea Castelului Bánffy din Răscruci a intrat într-o nouă etapă. Astfel, a fost semnat ordinul de începere a procedurii de întocmire a proiectului tehnic ce are ca obiect „Restaurarea, conservarea şi punerea în valoare a ansamblului monument istoric castel Bánffy, sat Răscruci, comuna Bonţida, judeţul Cluj”.

Consiliul Judeţean Cluj a informat că suma la care se ridică serviciile de proiectare şi asistenţă tehnică din partea proiectantului este de 710.000 de lei fără TVA. Valoarea totală a proiectului este de aproape 20.000.000 lei cu TVA, contribuţia proprie a forului administrativ judeţean fiind de aproape 400.000 de lei, reprezentând 2% din valoarea totală.

Prin intermediul acestui proiect se urmăreşte punerea în valoare a ansamblului monument istoric prin schimbarea funcţiunii castelului din şcoală specială – ultima funcţiune a clădirii, în Centru Cultural cu standarde ridicate de finisare şi dotare. În acest scop, s-a propus realizarea unui Centru cultural reprezentativ pentru judeţul Cluj, prin restaurarea clădirii şi a zonei aferente, cu realizarea unor funcţiuni care să permită organizarea unor evenimente culturale, precum şi deschiderea castelului pentru vizitarea de către publicul larg.

Suprafaţa terenului ce aparţine castelului este de 56.128 de mp, din care 644 de mp sunt ocupaţi de castelul Banffy, iar 691 de mp (313 mp + 353 mp + 25 mp) de clădirile adiacente.

Serviciile de proiectare, inginerie şi asistenţă tehnică vor fi executate de Asocierea SC Ektra Studio SRL – SC K&K Studio de Proiectare SRL – SC Arh. Service Guttmann&Comp SRL.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x