Ştiri

Stare de alertă la Tulcea, zonă afectată de pesta porcină africană

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Starea de alertă a fost instituită la Tulcea, zonă afectată de pesta porcină africană. Guvernul a anunţat luarea unor măsuri pentru controlul, combaterea şi eradicarea bolii la nivelul judeţului.

Pentru limitarea extinderii bolii, au fost instituite şase filtre la ieşirea din judeţul Tulcea şi două filtre la fermele afectate, care verifică respectarea măsurilor de carantină şi a restricţiilor de circulaţie. De asemenea, a fost suplimentat personalul de specialitate, care se ocupă de evaluarea în teren a situaţiei.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) colaborează cu Ministerul Mediului pentru controlul răspândirii virusului în rândul porcilor mistreţi din Rezervaţia Biosferei Deltei Dunării, prin identificarea şi neutralizarea animalelor bolnave.

Guvernul a mai informat că Premierul Viorica Dăncilă a solicitat modificarea legislaţiei, astfel încât să fie acordate despăgubiri persoanelor care notifică şi predau voluntar autorităţilor animalele bolnave din zona în care a fost instituită starea de alertă. „Este foarte important să luăm la timp măsurile necesare pentru a împiedica extinderea virusului pestei porcine africane şi eradicarea bolii”, a afirmat şeful Executivului.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru populaţie, dar acest virus are impact la nivel social din punct de vedere economic.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x