Ştiri

Controale pentru respectarea normelor de sănătate publică pe litoral şi în Delta Dunării

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Pentru a asigura respectarea normelor de sănătate publică, în staţiunile de pe litoral şi perimetrul Deltei Dunării, inspectorii sanitari vor desfăşura o serie de acţiuni de control.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că timp de 2 luni, până în data de 31 august 2018, echipele de control vor verifica respectarea normelor de igienă şi sănătate publică în mai multe categorii de locaţii.
● Tabere şcolare şi studenţeşti;
● Locaţii cu ape de îmbăiere naturale, ştranduri, piscine;
● Posturi de prim ajutor;
● Unităţi de cazare (hoteluri, moteluri, pensiuni), în special în cele care organizează activităţi similare taberelor şcolare;
● Unităţi de alimentaţie publică şi colectivă.

„Am înfiinţat un comandament de control format din 48 inspectori sanitari, majoritatea detaşată din ţară. Scopul acestor acţiuni este de a supraveghea modul în care sunt respectate normele de sănătate publică în unităţile de pe litoral, astfel încât turiştii să-şi poată petrece vacanţele în condiţii de siguranţă, fără riscuri de îmbolnăvire. În cazul în care vor fi constatate deficienţe, se vor aplica măsuri conform legislaţiei în vigoare”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

În staţiunile de pe litoralul românesc funcţionează 450 unităţi de cazare, 600 unităţi de alimentaţie publică, 4 tabere şcolare, iar în perimetrul Deltei Dunării au fost catagrafiate 220 unităţi de cazare, 160 unităţi de alimentaţie publică şi 4 tabere şcolare.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x