Număr de vizitatori în creştere la muzeele clujene, în prima parte a anului

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Muzeele clujene au avut parte de mai mulţi vizitatori în prima parte a anului 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Conform datelor transmise de Consiliul Judeţean Cluj, sub a cărui autoritate funcţionează instituţiile muzeale menţionate, datele arată în felul următor:

Muzeul de Artă Cluj-Napoca a fost vizitat pe parcursul lunilor ianuarie – iunie 2018 de peste 32.300 de vizitatori.
Unul dintre cele mai reprezentative dintre muzeele clujene, are o colecţie de peste 14.000 de piese de pictură, sculptură, grafică, artă decorativă şi fond documentar.
De asemenea, se acordă o atenţie sporită elevilor liceelor de artă şi studenţilor din universităţile de artă şi arhitectură, aceştia beneficiind de gratuitate la intrarea în expoziţiile deschise în muzeu şi reprezentând, totodată, o parte a elementului profesional al grupului ţintă.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei a înregistrat în primul semestru din acest an un număr de peste 40.500 de vizitatori, în creştere semnificativă raportat la perioada similară din anul precedent, când pragul muzeului a fost trecut de 32.200 de persoane.
Dintre aceştia, 20.646 au optat pentru Parcul Etnografic Romulus Vuia, 19.654 de vizitatori au fost prezenţi la sediul central, în timp ce restul de 270 au luat parte la Atelierul de Icoane din Piaţa Ştefan cel Mare.
Cele mai vizitate expoziţii au fost „Tradiţii Nipone”: desfăşurată între 17 februarie şi 31 martie, „Comorile României”: 8 mai – 3 iunie, „Expoziţia de vară Brickenburg”: găzduită între 29 mai şi 3 iunie, precum şi „100 de tablouri pentru 100 de ani”: derulată între 12 şi 29 aprilie.
Pe tot parcursul anului 2018, Muzeul Etnografic al Transilvaniei derulează programul „Bilete de Centenar”, prin care fiecare al o 100-lea vizitator beneficiază de intrare gratuită.

Muzeul Memorial „Octavian Goga” Ciucea a înregistrat o creştere a numărului de vizitatori, comparativ cu acelaşi interval al anului precedent, ajungând la 6.291, cu peste 13% mai mult decât în 2017.
Printre evenimentele care s-au bucurat de un succes remarcabil, atrăgând un număr mare de participanţi, pot fi amintite Expoziţia „Octavian Goga – Ipostaze ale unei personălităţi”, care a deschis seria evenimentelor dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri, mica expoziţie de machete realizate în cadrul acţiunii „De la Răşinari la Ciucea”, precum şi ediţia din acest an a Festivalului European „Noaptea Muzeelor”.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x