EvenimenteŞtiri

Peste 140.000 de participanţi la Street FOOD Festival Cluj 2018

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

A treia ediţie de Street FOOD Festival Cluj-Napoca s-a încheiat cu un nou record anunţă organizatorii. Peste 140.000 de gurmanzi au invadat în cele 4 zile de festival Aleea Stadionului şi s-au bucurat de experienţa culinară devenită fenomen în întreaga ţară.

Primul festival de tip street-food din ţara noastră a provocat şi de această dată chefii să se reinventeze, aşa că ajutaţi de cele mai prospete şi gustoase ingrediente, aceştia au servit cele mai creative şi originale preparate. Cu ajutorul bucătarilor prezenţi, publicul a avut şansa de a călători prin întreaga lume, bucurându-se astfel de mâncăruri aromate şi reţete inedite. De la pizza napoletană la burgeri sau legume la wok, sushi sau pancakes cu cremă de ciocolată, gurmanzii le-au putut încerca pe toate.

Cei peste 60 de chefi prezenţi, împreună cu Chef Foa, s-au înscris în cursa gusturilor şi au demonstrat că îşi merită pe deplin titulatura de maeştri în bucătăria stradală. Nu au lipsit nici deserturile colorate şi delicioase sau băuturile răcoritoare pe care oamenii le-au savurate pe nerăsuflate.

„S-a gătit la foc continuu timp de 4 zile, iar rezultatele au fost peste aşteptări. Reţeta noastră de festival nu se pliază nicăieri mai bine ca acasă, la Cluj-Napoca. Câţiva stropi de ploaie nu ne-au speriat şi din fericire nu i-au speriat nici pe gurmanzi, care nu au refuzat invitaţia noastră la relaxare în compania unei mâncări bune, a unui chef renumit sau, de ce nu, a unei băuturi alese. Mulţumim Clujule pentru că ne ajuţi să creştem de la an la an şi ne provoci să ne ducem ideile mai departe. Cu această ocazie vreau neapărat să le mulţumesc sponsorilor şi partenerilor instituţionali pentru tot ajutorul pe care ni l-au acordat şi abia aşteptăm să ne vedem anul ce vine.” a declarat Nely Borza, Project Manager Street FOOD Festival.

Bucătăria Street FOOD Festival nu a însemnat doar mâncare, muzică bună, filme la cinema şi relaxare, ci şi o componentă umanitară. Publicul s-a putut implica în campania Share a Meal, prin intermediul căreia peste 70 de porţii de mâncare donate de participanţii la festival au fost duse la casele de copii sau la adăposturile pentru oamenii nevoiaşi.

Street FOOD Festival nu se opreşte aici, urmează alte 5 oraşe în care mâncarea stradală va pune gusturile gurmanzilor la încercare. Mai multe detalii despre festival găsiţi pe website-ul: www.streetfoodfestival.ro.

Street FOOD Festival este un eveniment realizat de Agenţia Why Not & Flavours. Evenimentul este susţinut de Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x