De interes

Strategie de Informatizare până în anul 2025, pentru judeţul Cluj

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Autorităţile clujene urmăresc dezvoltarea unui proiect complex de informatizare până în anul 2025. În acest sens, Consiliul Judeţean Cluj a anunţat că proiectul de Strategie de Informatizare va fi elaborat de Clusterul Cluj IT. Durata contractului este de şase luni iar finanţarea de 130.000 de lei fără TVA este asigurată din bugetul Consiliului Judeţean.

Conform autorităţilor, scopul elaborării şi implementării strategiei este acela de a creşte calitatea serviciilor oferite cetăţenilor, concomitent cu sporirea eficienţei activităţii funcţionarilor publici.

● Echipa de specialişti din cadrul Clusterului Cluj IT va efectua, pentru început, o auditare a întregului sistem informatic, în vederea diagnosticării nivelului de informatizare, respectiv a conformităţii infrastructurii hardware şi software a forului administrativ judeţean în raport cu nevoile interne, de deservire a cetăţenilor şi de relaţionare la nivel operaţional atât cu entităţile din subordine cât şi cu alţi colaboratori ai instituţiei judeţene.

● Pe parcursul derulării acestui proiect se va realiza şi o analiză SWOT privind informatizarea judeţului iar la final specialiştii vor formula propuneri şi recomandări privind viitoarele acţiuni şi proiecte.

● Elaborarea strategiei de informatizare presupune definirea unui model de dezvoltare a infrastructurii IT pornind de la cea existentă, identificarea deficienţelor şi formularea unor propuneri privind modalitatea de integrare a ceea ce există cu elemente noi, pentru a putea genera un proiect complex de informatizare până în anul 2025.

● Nu în ultimul rând, la nivelul Consiliului Judeţean se doreşte ca strategia să surprindă şi viziunea etapelor subsecvente acesteia, respectiv arhitectura soft şi dezvoltarea nucleului platformei care va integra datele de la toate autorităţile deoarece implementarea acestui concept trebuie să se facă etapizat pentru a asigura o dezvoltare şi o creştere reală.

Principalele domenii de intervenţie vizate de strategia de informatizare sunt:
● Guvernarea locală – proiecte pentru administraţie, precum module informatice integrate, circuitul documentelor, arhivare electronică etc.;
● Energie – proiecte de monitorizare şi eficientizare a consumului de energie;
● Sănătate – proiect suport de informatizare pentru medicina digitală;
● Educaţie – proiecte de informatizare;
● Turism – proiecte ce vizează colectarea datelor specifice în vederea realizării unor analize statistice pentru a fi utilizate în luarea deciziilor.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x