Lifestyle

Film – Omul Furnică şi Viespea; Ant-Man and The Wasp 3D 4DX – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Personajele speciale ale universului Marvel au cucerit un public numeros încă de la apariţie. Filmele care au în centru supereroi şi întâmplări puţin probabile sunt de fiecare dată spectacole vizuale pline de acţiune şi aventuri.

O nouă realizare cinematografică, ce aduce în faţa publicului două personaje extraordinare, rulează în prezent pe marile ecrane. Actorii din rolurile principale sunt Paul Rudd şi Evangeline Lilly. Alături de ei mai apar: Michael Peña, Walton Goggins, David Dastmalchian, Hannah John-Kamen, Abby Ryder Fortson, Randall Park, Michael Douglas, Michelle Pfeiffer. Filmul a fost regizat de Peyton Reed.


sursa video: youtube

Ant-Man and The Wasp (Omul Furnică şi Viespea) este un film fantastic, o ficţiune plină de acţiune şi aventuri. Ceea ce se remarcă de obicei la acest gen de filme sunt efectele speciale. Foarte bine realizate şi diverse, şi aici aceste efecte duc la o experienţă vizuală mai intensă. De altfel, pe lângă scenele bune din realitate, cele din natură în mod deosebit, şi imaginile create pentru a forma universul quantic sunt foarte reuşite. Singurul incovenient ar putea fi că sunt prea puţine. Realizatorii au găsit o modalitate foarte bună de a exprima exact dimensiunea personajelor în acest univers fantastic, prin punerea în acelaşi cadru a unor tardigrade (specie care poate atinge dimensiunea de 1.5 mm) alături de personajul micşorat.

Imaginea din Omul Furnică şi Viespea este foarte bună în momentele de intensitate maximă. Scenele de luptă sunt realizate impecabil. Sunt folosite unghiuri diferite de filmare, cadre scurte şi perspective variate. Totul se întâmplă repede în astfel de momente şi se poate observa priceperea cu care au fost compuse aceste scene. De asemenea, imaginile cu locaţiile de desfăşurare a experimentelor sunt de o frumuseţe mecanică absolută. Decorurile sunt impresionante şi personajele în dimensiunea lor normală par mici în comparaţie cu imensitatea maşinăriilor din jur. Singurele imagini care nu sunt la cele mai înalte cote de execuţie sunt cele din anumite dialoguri, în care personajele cu spatele sunt surprinse parţial, blurat, iar imaginea pare să nu fie completă.

Paul Rudd şi Evangeline Lilly în rolurile principale au fost o alegere foarte inspirată. Amândoi sunt simpatici, amuzanţi în scenele comice dar şi credibili în scenele mai dure de luptă. Între cei doi este chimie şi acest aspect leagă filmul. Ceilalţi actori completează bine peisajul Marvel şi se poate constata până la finalul filmului că apariţiile tuturor au fost foarte bine dozate şi combinate.

Omul Furnică şi Viespea merită văzut la cinema, cu toate efectele vizuale şi cele 4DX, de cei pasionaţi de supereroi şi de universul Marvel.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x