De interesŞtiri

Noi sectoare de drumuri judeţene propuse pentru modernizare cu fonduri europene

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Autorităţile clujene urmăresc obţinerea a peste 56 de milioane de euro din fonduri europene, pentru modernizarea şi reabilitarea a 20 de sectoare de drumuri judeţene.

Aceste sectoare vizate au în total o lungime de 331 de km şi fac parte din reţeaua extinsă de drumuri aferente Proiectului Strategic „Traseu Regional Transilvania de Nord”, prin care se asigură conectivitatea cu reţeaua TEN-T.

Reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Cluj vor depune la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în vederea finanţării, noul proiect pe fonduri europene. Conform autorităţilor, acest demers complex al forului administrativ judeţean a devenit posibil în contextul recentei aprobări a Ghidului solicitantului în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2018/6/6.1/6 – Apel de Proiecte Nefinalizate. Acesta asigură entităţilor publice din România posibilitatea de a accesa finanţări europene pentru a continua şi finaliza lucrări în infrastructura rutieră de importanţă judeţeană şi regională, investiţii care contribuie la creşterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale şi urbane situate în proximitatea reţelei de transport TEN-T.

Beneficiind de acest apel dedicat exclusiv investiţiilor în infrastructura rutieră care nu au ajuns până în acest moment la faza finală a recepţiei, Consiliul Judeţean Cluj urmăreşte accesarea, prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, a sumei considerabile de peste 260.000.000 lei, ceea ce reprezintă aproximativ 35% din suma totală alocată apelului naţional de proiecte, în cuantum de peste 162.000.000 euro. Fiind aplicaţii eligibile pentru finanţare europeană în proporţie de 98%, Consiliul Judeţean va asigura restul cheltuielilor, cofinanţarea din bugetul forului judeţean ridicându-se la maxim 5.2 milioane de lei.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x