A început numărătoarea inversă până la debutul Electric Castle 6, la castelul Banffy din Bonţida

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ediţia a 6-a a Electric Castle Festival va debuta, oficial, miercuri, 18 iulie, ora 14:00, odată cu deschiderea porţilor de la castelul Banffy din Bonţida.

Cei peste 300.000 de metri pătraţi, o suprafaţă cu 30% mai mare decât la ediţia precedentă, aşteaptă să fie „cuceriţi”, iar surprizele pregătite de organizatori şi la această ediţie se regăsesc în toate aspectele festivalului: de la amenajări, la activităţile speciale pregătite.

Cei care doresc să intre mai repede în ritmul de festival au deja posibilitatea de a-şi schimba biletul în brăţară de acces la biroul special deschis la Cluj Arena, care va funcţiona până în prima zi de festival. Primele autobuze către Electric Castle vor porni către castelul Banffy din Bonţida miercuri, la ora 08:00, un detaliu important de ştiut mai ales pentru cei care se vor caza în campingul festivalului şi care vor avea acces la acesta începând de la ora 10:00. La această ediţie, peste 13.000 mii de spectatori au ales unul dintre locurile în cele 2 tipuri de camping, Regular sau Quiet. Autobuzele vor circula non-stop, la intervale de maxim 20 de minute (mult mai scurte în perioadele de vârf) şi vor avea în Cluj-Napoca două staţii: una la Sala Sporturilor „Horia Demian” şi o staţie la Iulius Mall. Costul unei călătorii este de 12 lei şi poate fi achitat cash sau direct cu brăţara de festival. Premium shuttles sunt, de asemenea, puse la dispoziţia publicului, în staţia de la Iulius Mall.

La Electric Castle se poate ajunge şi cu trenul; toate trenurile care tranzitează localitatea Bonţida, indiferent de destinaţia finală, vor opri aici în cele 5 zile de eveniment. În plus, studenţii au gratuitate. Tarom a pregătit o surpriză festivalierilor şi a pus la dispoziţie 100 de bilete gratuite pe ruta Bucureşti – Cluj-Napoca – Bucureşti, promoţie specială ce este încă în derulare. Autoturismele personale sunt o opţiune valabilă, festivalul având pregătite 6.000 locuri de parcare, a căror utilizare ar trebui să fie atent chibzuită din motive practice, dar şi de mediu.

Organizatorii recomandă ca pregătirea bagajelor să fie făcută doar după citirea atentă a regulamentului ce prevede în detaliu obiectele cu care este permis accesul în festival. Dacă e evident că armele, drogurile sau bicicletele vor sta departe de aria festivalului, e la fel de important de reţinut că nu este permis accesul cu niciun fel de obiect din sticlă, graffitti, animale sau instrumente muzicale. Lista completă poate fi studiată aici https://bit.ly/2LjZKse

Facilităţile puse la dispoziţie egalează oferta din orice zonă urbană: supermarketul Lidl va fi deschis din prima zi, iar zona de food court include nu mai puţin de 40 de vendors cu o ofertă generoasă în diversitate şi conţinut. Locuri gratuite de încărcare a telefoanelor, reţea WI-FI pe întreaga suprafaţă a festivalului, un laundromat, 700 de dulăpioare oferite tot gratuit, totul este pregătit pentru a asigura un confort maxim.

În aşteptarea concertelor de pe cele 9 scene ale festivalului, publicul va avea de ales între zeci de activităţi şi experienţe. Film, circ, fashion sau EC Sessions sunt doar câteva dintre cuvintele‑cheie ce trebuie trecute în programul fiecărei zile petrecute la castelul Banffy. Artiştii Circului Metropolitan din Bucureşti au creat „Reveria” împreună cu echipa Cirque du Soleil, spectacolul plin de acrobaţii curajoase fiind prezentat la Electric Castle pentru prima dată în afara capitalei.

Un număr de 30 de creatori de modă vor fi prezenţi în Fashion Unplugged, proiectul care îşi propune, anul acesta, să reinventeze abordarea în modă a tinerilor prezenţi la festival. Maurice Munteanu este cel care va conduce ofensiva împotriva prostului gust, oferind în întâlniri dedicate sfaturi despre cum poţi transforma moda într-un aliat al personalităţii tale. Immersive Dome adus de Ciuc, în premieră, la Electric Castle, va oferi proiecţii experimentale de 360 grade. Tot o premieră este şi Stigma Show, exemplificarea perfectă a modului în care tehnologiile digitale devin instrumente pentru creaţie.

„Go big or go home” e sloganul sub care se desfăşoară anul acesta EC Sessions. Cu sprijinul Betfair Romania Development, publicul se poate întâlni începând de joi cu personalităţi din lumea filmului, mass-media sau cu vedete de stand-up comedy. De neratat, atelierele de DJ şi Live Juke Box, locul în care o trupă este gata pregătită să îţi interpreteze live piesa preferată. Castelul Banffy intră, după secole, în era digitală, mulţumită instalaţiilor interactive pregătite de Klaus Obermaier; castelul va găzdui şi reprezentaţiile celor de la Shadow Theatre.

Pentru cei ce au nevoie ca pe timp de zi să aibă un ritm mai lent, există oricând soluţia de a petrece o zi întreagă în şedinţe de yoga, masaj, „înotând” în piscina de mingi sau pe plaja special amenajată.

Şi pentru ca toate acestea se să întâmple într-un cadru sigur, în care libertatea la distracţie e respectată pentru toţi, publicul e îndemnat să nu uite de linia Zero Toleranţă: 076 999 333 9 va fi, de miercuri, numărul ce poate fi apelat pentru a reclama orice tip de agresiune, în orice moment al zilei.

Toate detaliile despre ediţia a 6-a a Electric Castle, bilete, campanii speciale şi alte informaţii le puteţi regăsi pe www.electriccastle.ro.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x