Electric Castle 2018: Număr record de vizitatori în prima zi de festival

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Electric Castle 2018 a început cu un record de prezenţă, au anunţat organizatorii. 33.000 de oameni reprezintă cel mai mare număr de participanţi pentru prima zi de festival din toate ediţiile de până acum.

Cu siguranţă, succesul din prima zi i se datorează lui Damian „Jr. Gong” Marley, o legendă a muzicii reggae cu 4 premii Grammy la activ şi proiecte muzicale împreună cu artişti din cele mai diferite genuri, precum Jay-Z, Skrillex, Mick Jagger sau rapperul Nas. În show-ul din prima zi care a durat mai bine de o oră şi jumătate, singurul care l-a „eclipsat” pe Damian Marley – chiar numai pentru câteva momente – a fost fiul său, Elijah. În vârstă de doar 8 ani, el şi-a însoţit tatăl pe Main Stage pentru a transmite un mesaj publicului din România, cântând melodia „I just called to say I love you”. A fost nevoie de doar câteva momente pentru ca versurile să fie cântate într-un glas de zecile de mii de persoane din faţa scenei principale, într-o declaraţie reciprocă de dragoste care a fost unul dintre cele mai frumoase momente ale serii şi o definiţie perfectă a spiritului Electric Castle.

Crescut de la vârsta de 3 ani de un tată activ în mediul politic din Jamaica, Damian Marley crede că muzica este un mod eficient de a lupta pentru schimbarea pe care ţi‑o doreşti în societate. „Muzica e un instrument al schimbării”, spune Damian Marley, „eu vorbesc despre probleme ale lumii de azi şi am avantajul că trăiesc într-o epocă în care poţi comunica direct şi rapid cu toată lumea, prin social media. Muzica poate ajuta umanitatea să progreseze”.

JP Cooper, Wolf Alice, Icona Pop şi Netsky urcă joi pe scena principală Electric Castle.

Primul album semnat JP Cooper va putea fi ascultat în premieră la festivalul de la castelul Banffy; artistul a strâns peste un milion de ascultări ale pieselor sale online încă dinaintea lansării albumului, la care a lucrat timp de trei ani. Pentru toţi cei care au descoperit Wolf Alice prin hit-ul „Moaning Lisa Smile”, trupa promite o experienţă live autentică, în care cei 400.000 de waţi ai sistemului de sonorizare de la scena principală vor fi folosiţi din plin.

Icona Pop vin din Suedia cu un stil muzical ce îmbină electro house, punk şi indie pop, o experienţă cu siguranţă inedită în line-up-ul acestei ediţii, dar perfectă pentru seara plină de energie în care se va striga: „I LOVE IT!”

Ziua de joi este plină de nume foarte mari, dar unul care trebuie menţionat este cu siguranţă Netsky, nu doar pentru că vorbim de un superstar drum and bass care are deja la activ Discul de Aur, Discul de Platină şi Dublul Disc de Platină, ci şi pentru că Netsky revine la Bonţida după show-ul de acum 3 ani şi promite un spectacol pe măsura notorietăţii sale în continuă creştere.

Tot începând de astăzi, se deschide şi scena Dance Garden, dedicată integral unui concept de show în premieră pentru România: Elrow Party. Un spectacol care include muzică, acrobaţii la trapez, ploaie (de confetti!) şi un spaţiu decorat cu instalaţii speciale pentru efecte vizuale, Elrow este un concept revoluţionar de petrecere şi o noutate în peisajul festivalurilor europene, în care s-a dezvoltat în ultimii ani. La Electric Castle, participanţii vor fi conduşi în acest „psychedelic trip” de o serie întreagă de DJ: de joi seara, ora 22, şi până a doua zi dimineaţă la 6, la pupitru se vor afla Digitalove, Tini Gessler, Groove Armada, George Privatti şi Nastia.

Acestea sunt doar câteva dintre recomandările zilei – programul complet, notificări la minut despre noutăţile din festival şi o listă completă de activităţi de la concerte la yoga sau reverse bungee sunt toate disponibile în aplicaţia Electric Castle din Google Play şi App Store.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x