EvenimenteŞtiriVideo

Electric Castle 2018: 39.000 de participanţi în cea de-a doua zi de festival

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

39.000 de oameni au participat la Electric Castle 2018, pe domeniul castelului Banffy, în cea de-a doua zi de festival, au anunţat organizatorii.

Solista trupei de rock alternativ Wolf Alice, Ellie Rowsell, şi-a sărbătorit ziua de naştere la Electric Castle, cu o vânătoare de OZN-uri. Artista a declarat în cadrul conferinţei de presă organizată în a doua zi de festival că imediat după ce a aterizat la Cluj-Napoca, în seara precedentă concertului, primul drum a fost în pădurea Baciu. Alături de ceilalţi membri ai trupei, ea a vrut neapărat să îşi înceapă ziua de naştere în căutarea vestitelor fantome şi OZN-uri din pădurea „bântuită” a Transilvaniei.


Trupa Wolf Alice

De o experienţă cu adevărat specială au avut parte şi cei care au ales să petreacă o noapte întreagă în faţa scenei Dance Garden by Burn, unde show-ul Elrow i-a avut la platane pe Digitalove, Tini Gessler, Groove Armada, George Privatti şi Nastia. Conceptul de petrecere Elrow a transformat în a doua zi curtea castelului Banffy într-o experienţă în care muzica s-a îmbinat cu efectele vizuale şi atmosfera psy, sub o ploaie de confetti şi într-un decor cu totul special. Toate acestea au devenit motive pentru care petrecerea s-a încheiat după răsăritul soarelui, la ora 06:30, iar Dance Garden by Burn a găzduit unul din cele mai speciale momente din istoria festivalului.

De asemenea, cei care au participat la concertele desfăşurate pe Main Stage, au avut parte de un spectacol de zile mari, alături de invitaţii serii.


sursa video: youtube

Circul Metropolitan din Bucureşti a avut parte de spectacole „sold-out” încă din a doua zi de festival. Creat împreună cu echipa Cirque du Soleil, show‑ul „Reveria” include acrobaţii care ţin publicul cu sufletul la gură; spectacolele vor avea loc de mai multe ori pe zi până duminică inclusiv.


sursa video: youtube

A treia zi de Electric Castle este ziua în care scena principală îşi va tura motoarele din plin, cu 6 show-uri care promit să ţină publicul în picioare până la orele mici ale dimineţii: Omul cu Şobolani, Bury Tomorrow, Dub Pistols, Son Lux, Mura Masa şi Excision.

Britanicii Dub Pistols, prezenţi la aproape fiecare ediţie a Electric Castle şi care, de câţiva ani, ne spun că în curând îşi vor face „buletin de Bonţida”, sunt printre artiştii care pe lângă spectacolul oferit pe scenă au acceptat şi să întâlnească cu fanii lor în cadrul festivalului, în evenimente de tip „Meet and greet”, prin care Electric Castle îşi doreşte să ofere o experienţă cât mai memorabilă participanţilor.

La capitolul premiere, Mura Masa şi Jeff Abel, aka Excision, se vor afla în această seară pentru prima dată în faţa fanilor din România. Dublu nominalizat la premiile Grammy, Mura Masa este un artist în a cărui muzică se simte faptul că este conectat la tendinţele muzicale din întreaga lume, iar la Electric Castle vine cu piese de pe albumul său de debut, deja nominalizat la Best Electronic Album şi Best Recording Package, tot la Grammy.

Başii sistemului de sonorizare vor fi testaţi la maxim de Excision. Unul dintre cei mai buni artişti dubstep ai momentului, el aduce la castel show‑ul „The Paradox”, o producţie audio-vizuală proiectată de la zero de artist, de la muzică, lumini şi efecte video.

Din cei 8 artişti şi trupe care vor anima azi scena Hangar by BT, se remarcă The Horrors, care îşi sărbătoresc anul acesta 10 ani de carieră. Castelul Banffy, un monument istoric de secolul XIV, este locul perfect pentru o trupă punk hotărâtă să exploreze cu prilejul aniversării partea dark a muzicii lor.

Însă festivalul Electric Castle este o experienţă non-stop, care nu începe doar seara, odată cu concertele. În timpul zilei, cei peste 13.000 de oameni care au ales unul din camping-urile festivalului sunt invitaţi să descopere cea mai largă paletă de activităţi de la orice ediţie EC de până acum.

Tehnologia a fost întotdeauna la ea acasă la castel, iar în acest an Immersive Dome va oferi proiecţii experimentale la 360 de grade, oferite de Ciuc. Cum devin tehnologiile digitale instrumente pentru creaţie va demonstra Stigma Show, al cărui creatori promit „emoţii la scală cosmică”.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x