EvenimenteŞtiriVideo

Electric Castle 2018: 44.000 de participanţi în cea de-a treia zi de festival

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

44.000 de oameni au participat la Electric Castle 2018, pe domeniul castelului Banffy, în cea de-a treia zi de festival, au anunţat organizatorii. Ziua de vineri a însemnat 49 de artişti pe 9 scene şi mii de participanţi la activităţile care însufleţesc festivalul peste zi.

A treia zi de festival a fost însorită, iar cei care au concertat înainte de lăsarea serii au avut parte de o zi de vară caldă cu un soare strălucitor. Omul cu Şobolani a fost una dintre trupele care au putut fi urmărite ieri pe Main Stage.


sursa video: youtube

A treia zi de festival a fost şi cea în care artiştii de la Dub Pistols au ajuns acasă, în România, la Electric Castle: „It’s good to be home. Hello, Romania!” au fost primele cuvinte ale lui Barry Ashworth, fondatorul Dub Pistols, o trupă care a venit la Electric Castle de la prima ediţie şi se întoarce an de an dintr-un motiv foarte simplu: publicul de aici. „Provocarea noastră este să dăm tot ce avem mai bun în fiecare an şi să venim cu ceva nou în fiecare show”, spune Barry.

Son Lux au urcat pe scena principală în a treia zi pentru a-şi prezenta în premieră pentru România noul album Brighter Wounds, cu care se află în plin turneu european. Ryan Lott îşi descria proiectul Son Lux, cu referire la versatilitatea muzicii pe care o creează, ca o „lume a sunetelor”, spre care au călătorit aseară şi miile de oameni din faţa scenei principale.

Mura Masa şi-a confirmat reputaţia şi a adus la castel piesele de pe primul său album, iar Excision a reuşit să doboare recordurile de public înregistrate până acum în faţa scenei principale. Prima lui experienţă în România a fost un spectacol complet, „The Paradox”, pe care artistul l-a gândit în cele mai mici detalii, de la muzică la efectele vizuale care au beneficiat din plin de cei 500 metri pătraţi de ecrane LED.

Pentru prima dată în România, în a treia treia zi de festival, cei din trupa Bury Tomorrow s-au declarat cuceriţi de publicul de la Bonţida. La finalul concertului, solistul vocal, spre surprinderea fanilor, a ieşit din zona îngrădită a scenei, pentru a vorbi şi a se poza cu ei.


sursa video: youtube

Sâmbătă, pe lângă prognozele de vreme bună şi distracţie, una din cele mai aşteptate trupe româneşti, Subcarpaţi, vine să se reîntâlnească cu publicul electric; la ultima lor vizită la castel, Subcarpaţi s-au dovedit a fi printre cele mai populare şi apreciate nume.

Pentru cei care vor să fie surprinşi şi să descopere artişti originali, a căror muzică trece mult de graniţele unui singur gen, oferta scenei principale Electric Castle e completată de un show live The Bloody Beetroots, artistul care îşi compune la chitară clasică şi pian piesele sale punk & electronic şi care a colaborat cu nume precum Paul McCartney şi Tommy Lee. El va fi urmat de Bakermat, cu un mix de muzică electronică şi tehno produse într-un stil minimalist cu influenţe de jazz şi soul – altfel spus, o seară în care se va demonstra că muzica nu se încadrează întotdeauna în tiparele teoriei.

În orele călduroase de peste zi, participanţii sunt invitaţi să se refugieze într-o cu totul şi cu totul altă lume, printr-o experienţă imersivă şi hipnotizantă la 360 de grade în Ciuc Dome of the New World: proiecţii experimentale şi show-uri cu tematică diferită la intervale de o oră şi jumătate, de la prânz până la miezul nopţii. „Bio-Sphere”, „Circle of times”, „Sacred Geometry” sunt doar câteva dintre titlurile proiecţiilor de aici.

Domeniile Banffy promit să mai ascundă câteva secrete chiar pentru cei care au avut deja ocazia să le exploreze în primele zile de festival, de la proiecţiile interactive create de artistul multimedia Klaus Obermaier şi aflate în încăperile castelului, la locul în care media din România va avea cuvântul, astăzi şi mâine: EC Sessions debutează sâmbătă cu o sesiune dedicată radioului, avându-i ca invitaţi pe Răzvan Exarhu (Rock FM), Bogdan Şerban (Radio Guerrilla) şi Andrei Stroe (Virgin Radio), iar duminică va avea o sesiune specială cu Amalia Enache (Pro TV), Cristian Lupşa (DoR), Mihnea Măruţă (Press One) şi Răzvan Ionescu (Recorder.ro).

Pentru cei încă nehotărâţi cu privire la ţinuta pe care să şi-o aleagă în acest weekend, soluţia e tot la Electric Castle, unde îi aşteaptă o zonă de Fashion Unplugged, avându-l ca invitat special pe stilistul Maurice Munteanu şi unde creaţiile a peste 30 de designeri sunt o sursă perfectă de inspiraţie.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x