Electric Castle 2018: 48.000 de participanţi în cea de-a patra zi de festival

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

48.000 de oameni au participat la Electric Castle 2018, pe domeniul castelului Banffy, în cea de-a patra zi de festival, au anunţat organizatorii.

Weekendul a început la castelul Banffy cu soare şi cu 48.000 de oameni veniţi sâmbătă să descopere artişti, să îşi asculte muzica preferată şi să participe la sutele de activităţi organizate peste zi în fiecare colţ al festivalului.

Membrii trupei Kensington şi-au început periplul la castel cu lecţii de română, iar dacă pe parcursul concertului le-au mulţumit zecilor de mii de fani care au venit să îi asculte, până la final mulţumirile s-au transformat într-o declaraţie ce cu siguranţă este reciprocă, un „Te iubesc!” spus româneşte întregului public.

The Bloody Beetroots au fost una din surprizele serii, succesul de pe scenă în a patra zi fiind anticipat de cererea mare a fanilor de a se întâlni cu ei într-o sesiune privată de meet & greet: câştigătorii concursului au avut ocazia să discute cu trupa în culisele festivalului.

Subcarpaţi au demonstrat din nou faptul că o trupă din România nu trebuie să se simtă limitată de graniţe – mulţimea imensă şi diversă din faţa scenei principale de la concertul lor a demonstrat clar că popularitatea trupei este cu adevărat internaţională.

O altă trupă românească prezentă în a patra zi la Electric Castle a fost Viţa de Vie.


sursa video: youtube

Castelul Banffy în sine s-a dovedit a fi una dintre atracţiile zilei; trupa islandeză Múm a dorit foarte mult să facă un tur al domeniului şi al castelului. Cu toţii s-au dovedit foarte interesaţi atât de istoria castelului în sine, cât şi de legăturile familiei de foşti guvernatori ai Transilvaniei cu istoria regiunii.

Un stil mai aparte, de muzică tradiţională, ritmată şi specială a fost prezentă în a patra zi la Electric Castle prin cei de la The Kabatronics.


sursa video: youtube

Ce defineşte un super-star? Fie că vorbim despre colaborarea cu alţi artişti celebri, de concerte susţinute cu ocazii precum Jocurile Olimpice sau jubileul reginei Elisabeta a II-a, despre numărul de piese ajunse no 1 sau despre implicarea în cauze umanitare şi succes în televiziune, toate aceste posibile definiţii i se potrivesc perfect lui Jessie J, capul de afiş al ultimei zile de Electric Castle.

Chiar şi debutul ei a fost unul neobişnuit, cu piesa „Do it like a dude”, scrisă iniţial pentru Rihanna; piesa a ajuns însă primul ei single şi primul no 1, făcând apoi parte dintr-un album de pe care nu mai puţin de 6 piese au ajuns în top 10 UK, în premieră absolută pentru Marea Britanie. În luna mai, ea şi-a lansat primul album după 4 ani, ceea ce înseamnă că în această seară la 21:30, pe scena principală Electric Castle, vom avea parte de cele mai noi piese marca Jessie J. Albumul numit „R.O.S.E.” păstrează elementul de inedit care i-a caracterizat cariera; Jessie J spune că e vorba de un album extrem de personal, „practic, e ca şi cum aş cânta rânduri din jurnalul meu personal”, iar lansarea albumului nu a fost nici ea una obişnuită, piesele fiind lansate în patru etape.

Jessie J va fi urmată de un alt show care se anunţă spectaculos, semnat de Nothing but thieves, una dintre cele mai tinere trupe din peisajul rockului alternativ („seniorul” trupei are 25 de ani). Nothing but thieves vin la castel cu piese de pe albumul cu numărul 2, „Broken Machine”, lansat anul acesta şi cu care până acum au avut parte de concerte sold-out în nu mai puţin de 10 ţări.

Line-up-ul zilei este completat de o ofertă generoasă de nume mari, care să facă ultima zi de Electric Castle cu adevărat un punct culminant, dintre care îi mai amintim pe Quantic, Dubioza Kolektiv, Tchami, San Holo şi mulţi, mulţi alţii.

Muzica şi petrecerea vor continua până luni dimineaţă la ora 07:00 la Booha Mansion, în inima Electric Castle, şi până la 09:00 dimineaţa pe scena Telekom Electronic Beats. Ultimul autobuz va pleca din Bonţida spre Cluj luni la ora 13:00, cu opriri în Piaţa Mărăşti şi la Sala Sporturilor.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x