Electric Castle 2018: vise împlinite şi surprize în a cincea zi de festival

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Festivalul Electric Castle şi-a închis porţile după cinci zile, cu peste 300 de artişti şi peste 210.000 de participanţi, care au animat domeniile pline de istorie ale castelului Banffy din Bonţida. În a cincea zi, muzica de pe cele 9 scene s-a oprit la orele mici – şi chiar mari – ale dimineţii, sutele de oameni rămaşi aici fiind hotărâţi să trăiască festivalul până în ultima clipă, înainte de o pauză de un an până la ediţia viitoare. Ultimele beat-uri s-au auzit la ora 10:00, participanţii grăbindu-se să prindă autobuzele ce îi aşteptau pe cei mai fideli fani ai festivalului.

A cincea zi a oferit şi unul din cele mai emoţionante momente ale ediţiei. Superstarul Jessie J a ales să cedeze scena pentru câteva minute unei fetiţe de doar 10 ani din Cluj-Napoca. Adalia se afla în primul rând când artista a invitat-o pe scenă şi i-a permis să aleagă orice piesă din repertoriu ei pe care să o cânte împreună. „Masterpiece” a fost alegerea micuţei fane, iar piesa a fost interpretată senzaţional, în uralele a peste 30.000 de oameni. „A fost visul meu s-o văd în concert dar nu am crezut niciodată că o să mi se întâmple asta”, ne spunea Adalia la final, „ştiu totul despre ea, ştiu fiecare vers, e idolul meu.”


sursa video: youtube

Duminică, a cincea zi, a fost una a contrastelor şi a surprizelor pe scena principală a festivalului. Recitalul Orchestrei Operei Maghiare de Stat din Cluj-Napoca, cu spectacolul „Night at the Castle – Electric Arias”, special conceput pentru scena mare şi susţinut de 30 de muzicieni, instrumentişti şi DJ, un repertoriu clasic reimaginat cu beat-uri şi sample-uri electronice. Chiar dacă muzica simfonică nu este asociată de regulă festivalurilor, recitalurile orchestrelor simfonice sunt un punct deja clasic în programul Electric Castle, unul foarte popular şi care devine un moment de „respiro” şi de audiţie relaxantă pentru încărcarea bateriilor la începutul unei zile care se anunţa plină.


sursa video: youtube

Dubioza Kolektiv au demonstrat că, până şi în ultima zi, publicul a avut bateriile încărcate la plin, pentru o explozie de energie şi unul din cele mai animate show‑uri găzduite anul acesta de castel. Juniori doar ca vârstă şi seniori ca reputaţie şi experienţă pe marile scene, Nothing but Thieves a completat lista concertelor susţinute în întreaga lume, de la începutul anului, cu o oprire în Bonţida.

Minim 5.000 de oameni s-au aflat în faţa scenei Hangar întreaga seară de duminică, show-urile Cancer Bats şi Little Big au confirmat că publicul Electric Castle nu are nevoie doar de superstaruri pentru a trăi intens experienţa muzicii de calitate.


sursa video: youtube

Regula #1 la Electric Castle: „I’ll be back next year!” Pentru cei pentru care luna iulie 2019 nu poate veni destul de repede, primele bilete la ediţia a şaptea Electric Castle pot fi cumpărate începând chiar de astăzi.

Astfel, un număr limitat de abonamente General Access vor fi puse în vânzare în cadrul unei campanii de pre-sale, în care cei mai mari fani EC vor beneficia de un preţ de 299 de lei pentru toate zilele de festival.

Electric Castle 2018 a însemnat un spaţiu de 300.000 de metri pătraţi, 9 scene, 500.000 de MW putere a sistemului de sonorizare doar la scena principală, peste 1.000 de oameni în echipa de organizare şi un infinit de amintiri ce vor fi depănate pentru următoarele 12 luni.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x