Salariul mediu net pe economie a fost în luna mai 2018 de 2.704 lei

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Salariul mediu pe economie a înregistrat o uşoară scădere în luna mai 2018, faţă de nivelul salarial din luna precedentă, dar o creştere de peste 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Astfel, conform informaţiilor transmise de Institutul Naţional de Statistică (INS), în luna mai 2018, salariul mediu brut a fost de 4.494 lei, cu 0.4% mai mic decât în luna aprilie 2018, iar salariul mediu net a fost de 2.704 lei, în scădere faţă de luna precedentă cu 9 lei (-0,3%). Comparativ cu luna mai a anului precedent, câştigul salarial mediu net a crescut cu 14.4%.

Cele mai mari salarii s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice) – 6.437 lei, iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante – 1.554 lei.

Conform INS, în cursul anului se înregistrează fluctuaţii ale câştigului salarial determinate, în principal, de acordarea premiilor anuale şi a primelor de sărbători (decembrie, martie/ aprilie). Acestea influenţează creşterile sau scăderile în funcţie de perioada în care sunt acordate, conducând, în cele din urmă, la estomparea fluctuaţiilor câştigului salarial lunar la nivelul întregului an.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x