Apel făcut de autorităţi către populaţie, pentru donarea de sânge în perioada de vară

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Deficitul de sânge şi produse de sânge au determinat autorităţile să facă un apel către populaţie, pentru donare benevolă de sânge.

În lunile de vară, pe perioada concediilor şi a muncilor agricole, sistemul se confruntă frecvent cu mai puţini donatori de sânge, la centrele de transfuzii prezentându-se cu 20 – 25% mai puţini faţă de media obişnuită, a transmis Ministerul Sănătăţii. Pe de altă parte, tot în această perioadă, există o cerere mai mare din cauza numeroaselor accidente rutiere sau a operaţiilor planificate. Ca urmare, se creează un dezechilibru între cerere şi cantităţile disponibile.

Astfel, Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, în urma verificărilor efectuate la Centrul de Transfuzii Bucureşti, a făcut un apel către cetăţeni pentru donarea voluntară.

„Cererea zilnică a unităţilor sanitare din Bucureşti este de 1000 – 1500 componentei/ zi, iar centrul de donare poate asigura în această perioadă maxim 300 – 500 compunente/zi. De exemplu ieri au fost numai 120 de persoane care au intrat în centru cu intenţia de a dona, în condiţiile în care ar trebui să existe cel puţin 300 de donatori zilnic pentru a face faţă cererii unităţilor sanitare. Fac apel la populaţie să vină la centrele de donare şi să doneze benevol, o pungă de sânge poate face diferenţa în lupta medicilor pentru viaţă. Vom reorganiza reţeaua de transfuzii şi întreg domeniul”, a declarat ministrul Sorina Pintea.

Ministerul Sănătăţii vrea să schimbe modul de donare a sângelui în rândul populaţiei, astfel încât să încurajeze din ce în ce mai mult donarea voluntară de sânge.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x