Electric Castle 2018 Highlights: Momente inedite la EC 6

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Festivalul Electric Castle, ajuns la ediţia a şasea, a început cu emoţii pentru mulţi, cozi foarte lungi la autobuzele din oraş şi sigur, ploaie. Prima seară, foarte răcoroasă, a adunat în faţa scenei principale un public imens, în aşteptarea concertului headliner-ului Damian Marley. Chiar dacă a întârziat aproximativ o jumătate de oră, fanii l-au aşteptat cu răbdare. Chiar în momentul în care artistul şi-a făcut apariţia pe scena EC 6, tradiţionala ploaie a început să cadă încet şi apoi din ce în ce mai tare. Spectacolul de lumini de pe scenă şi vremea rea au făcut din concertul lui Damian Marley un moment memorabil. Nimănui nu i-a păsat de ploaia torenţială, de bălţile care s-au adunat pe jos şi de faptul că în mometul în care se dansa, apa ieşea de sub caciucul pus pe jos şi stropea pe toată lumea din jur. Încă din prima seară s-a putut constat că publicul Electric Castle nu se sperie de nimic şi se poate adapta la orice vreme.


sursa video: youtube

Distracţia începută în prima zi la EC 6 a continuat şi în următoarele, iar surpriza a fost vremea foarte bună care a urmat şi a ţinut până la final.

Un moment amuzant şi inedit a fost la conferinţa de presă organizată pentru cei de la Wolf Alice. Solista îşi sărbătorea ziua de naştere şi a povestit că prima vizită pe care a făcut-o la Cluj a fost în pădurea Baciu, în căutarea de OZN-uri şi alte fenomene stranii. Chiar dacă nu găsit ce căuta prin pădurile Clujului, la EC 6 a găsit un public numeros şi pus pe distracţie. Acest lucru nu s-a întâmplat la toate concertele lor, unul dintre membrii trupei povestind că cea mai redusă audienţă pe care au avut-o la un concert a fost inginerul de sunet.


Un moment inedit pe scena principală a fost şi concertul celor de la Bury Tomorrow. Solistul vocal a ţinut un scurt discurs în care şi-a exprimat dezacordul faţă de cei care doresc bani în plus la concerte, pentru a se întâlni cu fanii. El a promis că la final o să vină la gardul care separa scena de public, pentru a-i saluta pe cei prezenţi. Spre surprinderea şi încântarea admiratorilor, la final, solistul vocal a ieşit în public, alături de fani, pentru a vorbi şi a-şi face poze cu cei care au dorit.


Chiar dacă muzica este elementul principal la festival, ceea ce sporeşte farmecul acestui loc special este şi libertatea de a face ce-ţi doreşti, când doreşti. Un exemplu poate fi văzut în poza de mai jos, în care se poate observa că un moment de relaxare poate fi savurat oriunde, inclusiv într-un loc foarte populat şi circulat.

Un alt element specific locului sunt decoraţiunile, toate originale şi care pot fi întâlnite la tot pasul, în locurile cele mai neaşteptate.

Pe lângă toate aceste aspecte legate de EC 6 în sine, nu poate fi trecută cu vederea nici atmosfera din sat sau drumul lung de aproximativ cinci kilometri de la şosea sau de la gară. Aici se poate simţi cu adevărat viaţa la ţară, traiul domol şi comuniunea omului cu natura. Înspre asfinţit, cei norocoşi pot chiar să întâlnească ciurda din sat, un aspect pitoresc şi mai rar întâlnit.


Multe se pot spune despre EC 6 şi momentele inedite, dar poate cel mai savurat de public, de cei care au fost acolo şi de cei care au văzut doar imagini după, a fost concertul superstarului Jessie J, mai precis duetul pe care l-a avut cu fetiţa de 10 ani din Cluj-Napoca, Adalia.


sursa video: youtube

Jessie J a fost pentru prima dată pe scena Electric Castle şi a cucerit de la început audienţa prin voce, mişcări, atitudine şi simţul umorului foarte dezvoltat. Totul a culminat cu momentul în care a văzut o fetiţă în public şi a invitat-o pe scenă să cânte împreună. A fost un moment unic şi demn de două superstaruri, una deja, alta în devenire.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x