De interes

„Viitorul spital regional din Cluj va fi organizat într-un nou şi modern concept, pe centre de servicii care vor asigura optimizarea paturilor, dar şi îngrijirea multidisciplinară”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

„Viitorul spital regional din Cluj va fi organizat într-un nou şi modern concept, pe centre de servicii care vor asigura optimizarea paturilor, dar şi îngrijirea multidisciplinară”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.
Costul estimat pentru viitorul spital regional din Cluj – proiectare, construcţie şi dotare, este de aproximativ 377 milioane de euro cu TVA.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, prezentă la Cluj în luna iulie, alături de Cristian Grasu, secretar de stat, a participat la prezentarea modelului arhitectural al viitorului Spital Regional care se va construi în localitatea Floreşti. „Viitorul spital regional din Cluj va fi organizat într-un nou şi modern concept, pe centre de servicii care vor asigura optimizarea paturilor, dar şi îngrijirea multidisciplinară”, a ministrul Sănătăţii cu această ocazie.

Spitalul va fi echipat cu aparatură de înaltă tehnologie care va permite efectuarea de proceduri minim invazive, chiar în cazuri dificile, complexe, atât în sistem de internare continuă, cât şi de zi. Conform autorităţilor, organizarea fluxului pacienţilor în spital va permite creşterea calităţii îngrijirilor, a satisfacţiei pacientului, raţionalizarea resurselor, dar şi dezvoltarea şi optimizarea serviciilor de spitalizare de zi şi a celor ambulatorii.

Conform planurilor, spitalul are o suprafaţă totală de 120.621 mp, din care cea mai mare parte (aprox. 49.000 mp) pentru servicii medicale şi chirurgicale. Alţi 19.000 mp vor fi destinaţi serviciilor de tratament.

Din luna iunie 2018 a fost aprobată în Ministerul Sănătăţii o structură specifică pentru implementarea şi monitorizarea proiectelor spitalelor regionale (UIMP).

Paşii următori anunţaţi de Ministerul Sănătăţii, pentru proiectul Spital Regional Cluj:
● Studiu de fezabilitate final: august 2018;
● Primirea documentaţiei specifice şi depunerea Aplicaţiei de finanţare la Comisia Europeană: noiembrie 2018;
● Lansarea licitaţiei de proiectare: 2019;
● Lansarea licitaţiei de construcţie şi supervizare: 2020;
● Finalizare construcţie, echipare, operaţionalizare: decembrie 2023.

Noul Spital Regional de Urgenţă Cluj va prelua rolul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă şi servicii medicale din alte unităţi sanitare.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] în prezent, pentru viitorul Spital Regional Cluj-Napoca, a fost realizat studiul de fezabilitate, a fost obţinut Acordul de Mediu şi sunt finalizați […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x