De interesŞtiri

Test gratuit Babeş-Papanicolau la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Femeile cu vârsta peste 25 de ani, cu domiciliul în judeţul Cluj, beneficiază în mod gratuit de testul Babeş-Papanicolau, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj. Campania de testare gratuită face parte din Programul naţional de depistare precoce a cancerului de col uterin şi se adresează tuturor femeilor, indiferent de calitatea de asigurat a acestora.

Echipa de specialişti a instituţiei medicale efectuează această operaţiune în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 08:00 – 18:00, iar recoltarea se face în toate cabinetele de ginecologie ale Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj, de pe strada Moţilor nr.19, pe baza formularului special, eliberat de medicul de familie.

Această analiză reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de prevenţie/ diagnosticare precoce a unor probleme ginecologice. Ea identifică, de timpuriu, celulele cu potenţial malign din colul uterin, chiar înainte ca ele să ajungă într-un stadiu avansat în care nu se mai poate interveni.

Specialiştii amintesc că practicarea sistematică a metodei Babeş-Papanicolau poate reduce semnificativ, în peste 90% din cazuri, riscul apariţiei unui cancer invaziv de col uterin. Astfel, echipa de medici din Ambulatoriul Integrat utilizează cele mai performante metode de tratament personalizat conform nevoilor pacientelor, iar Serviciul de Anatomie Patologică oferă servicii la standarde înalte pentru diagnosticarea cancerului de col uterin: citologie în mediu lichid, imunohistochimie şi genotipare HPV.

Pentru informaţii suplimentare, persoanele interesate pot apela numerele de telefon 0264/599226 şi 0364/131177 sau se pot prezenta la sediul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj, fostul Centru de Diagnostic şi Tratament, situat pe Calea Moţilor nr.19.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] tratament personalizat conform nevoilor pacientelor, iar Serviciul de Anatomie Patologică oferă servicii la standarde înalte pentru diagnosticarea cancerului de col uterin: citologie în mediu lichid, […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x