Paşapoartele simple electronice pentru adulţi vor avea valabilitate mai mare

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Paşapoartele simple electronice pentru adulţi vor avea valabilitate de 10 ani;

Cei care au depus cereri pentru eliberarea unui paşaport înaintea intrării în vigoare a modificărilor aduse Legii 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, în 20 iulie 2018, intră sub incidenţa dispoziţiilor legale aplicabile la data depunerii cererii.

Românii cu vârsta de peste 18 ani care vor depune cerere pentru obţinerea paşaportului simplu electronic vor primi documentul de călătorie cu o valabilitate de 10 ani, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Până în prezent, termenul de valabilitate era de cinci ani.

Pentru celelalte segmente de vârstă, termenul de valabilitate rămâne nemodificat: 3 ani pentru persoanele cu vârsta de până la 12 ani, respectiv 5 ani pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani.

Persoanele care nu doresc un paşaport simplu electronic vor putea primi paşaport temporar, dar în termenul de eliberare a documentului electronic: maxim 30 de zile lucrătoare, în cazul cererilor depuse în ţară şi cel mult 90 de zile lucrătoare pentru cererile depuse în străinătate.

Conform autorităţilor, modificările aduse Legii 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, iniţiate de Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Afacerilor Externe, s-au făcut pentru a reduce aglomeraţia de la serviciile de paşapoarte din ţară şi din străinătate.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x