Noi localităţi clujene vor fi racordate la reţeaua publică de apă a judeţului

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Satele Nima şi Buneşti din comuna Mintiu Gherlii, localităţi clujene situate pe drumul naţional 1C, urmează să fie racordate în perioada imediat următoare la reţeaua publică de apă a judeţului, a anunţat Consiliul Judeţean Cluj.

Conform autorităţilor, racordarea la reţeaua publică de apă a devenit posibilă ca urmare a finalizării lucrărilor ai căror beneficiari sunt Compania de Apă Someş S.A. şi Consiliul Judeţean. Pentru darea efectiva în funcţiune mai este necesară realizarea ultimei tranşe de branşament de 200 de camine din totalul de aproximativ 900 necesare, lucrare gestionată de primăria comunei.

Noul sistem de alimentare cu apă administrat de Compania de Apă Someş S.A a fost astfel proiectat şi dimensionat astfel încât să asigure distribuirea apei potabile pentru cei peste 1.500 de locuitori din localităţile Nima şi Buneşti. Acesta include aproximativ 3.500 de metri de conducte de aducţiune, 31.5 km de reţea de distribuţie, respectiv 2.500 de metri de branşamente de la conducta publică până la limita de proprietate. În plus, pentru o distribuţie a apei potabile la parametrii cantitativi şi calitativi corespunzători normelor europene în vigoare, au fost edificate două staţii de pompare de mare putere, respectiv două rezervoare de acumulare cu un volum maxim de 200 de mc, fiecare.

Cu o valoare totală de peste 8.500.000 lei, lucrările de racordate la reţeaua publică de apă ale judeţului sunt finanţate din Fondul de Întreţinere, Înlocuire, Dezvoltare constituit de Compania de Apă Someş şi Consiliul Judeţean Cluj în vederea finanţării acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiţii atrase de la Uniunea Europeană.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x