Lifestyle

Film – Infernul din zgârie-nori; Skyscraper 3D – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Acţiune, bătăi, împuşcături şi actori cu sex-appeal, iată câteva ingrediente folosite de producătorii de la Hollywood, pentru a crea reţeta perfectă a unui film cu succes la public.

O nouă realizare cinematografică în care toate aceste ingrediente pot fi găsite rulează în prezent pe marile ecrane. În rolul principal poate fi admirat Dwayne Johnson, alături de Neve Campbell, Chin Han, Roland Møller, McKenna Roberts, Noah Cottrell. Regia filmului este semnată de Rawson Marshall Thurber.


sursa video: youtube

Skyscraper (Infernul din zgârie-nori) este o dramă plină de acţiune şi crimă, cu o uşoară tentă science-fiction. De-a lungul filmului, în repetate rânduri, se arată manifestarea ingeniozităţii umane, prin folosirea tehnologiei de vârf. Partea de ştiinţă şi imaginaţie nu este foarte evidentă, dar aduce un plus de calitate rezultatului final, mai ales din punct de vedere vizual.

O parte mai puţin reuşită în film este imaginea. Tehnologia 3D folosită mai mult strică decât ajută. Peisajele nu se pot distinge aproape niciodată. Lumea în care are loc acţiunea apare în ceaţă, tot ceea ce se poate distinge în planul secund fiind blurat. De asemenea, în timpul unor scene mai intense de luptă, este foarte greu de urmărit ce se întâmplă. Camera de filmat este mişcată prea repede şi prea mult, distrăgând atenţia şi concentrarea de la acţiune.

Coloana sonoră este un alt element care deranjează uneori. La început melodia din fundal este prea lentă, pare chiar nepotrivită. Pe parcurs, în scene care nu sunt foarte intense sau pline de acţiune, sunt introduse sunete care evocă pericolul şi o stare de tensiune maximă. Toate acestea fac doar gălăgie şi sunt de prisos.

Acţiunea este destul de bună, deşi nu aduce nimic nou. Multe scene sunt pline de suspans şi adrenalină, o parte din aceste stări fiind bine transmise publicului. Efectele speciale din timpul acţiunilor personajului principal sunt bine realizate şi aduc o brumă de credibilitate unor faze exagerate.

Actorii din film sunt toţi buni şi potriviţi rolurilor pe care le joacă. Având în vedere neajunsurile tehnice, datorită lor, filmul are un nivel acceptabil.

Infernul din zgârie-nori este un film care nu merită o vizită la cinema şi nici văzut în 3D. Pentru fanii lui „The Rock” Dwayne Johnson filmul merită văzut, dar când o să apară pe micile ecrane.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x